Volledig scherm
Actrice Yonina Spijker in de voorstelling 'Terugkeer-Turk' © Marc Bolsius

Vandaag op de Boulevard: Wereld zonder volwassenen, mens en machine en een spatje

Wo 10 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: De Terugkeer-Turk speelt speciaal in sociaal centrum De Helftheuvel, om de drempel voor mensen uit de Turkse gemeenschap kleiner te maken om ook een bezoek te brengen. Dat lukte dinsdag nog niet helemaal, maar het stuk is nog te zien tot en met zaterdag. Op naar vandaag, wat te zien? Bosschenaar Lucas de Waard ontvangt vanavond gasten in de theatertent op de Parade. Uit de omschrijving: 'In een sneltreinvaart brengen zij u voordracht, livemuziek, korte interviews en literaire jamsessies. Een volstrekt unieke show voor iedereen die weleens een boek oppakt, en eigenlijk ook voor iedereen die dat nooit doet.' In het Kruithuis is dans te zien van het Eindhovense United Cowboys.
Wat te doen met kinderen? Elk kind droomt er wel eens van: als de grote mensen weggaan. Tijdens de inloopworkshop van Theater Artemis leren kinderen hoe ze nuttige dingen kunnen maken, als er geen volwassenen zijn.

Is er nog iets gratis? Vorig jaar stond Katja Heitmann nog een aantal dagen achter elkaar met een urenlange dans in de Arena, dit jaar staat met het gratis toegankelijke Pandora in het Josephkwartier. Dans over de relatie tussen mens en machine en de vorming van de perfecte mensen. Het weer! Kans op een spatje en niet zo warm. Tijd voor binnentheater!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.