Volledig scherm
Veel paraplu's op de Parade © Peter de Bruijn

Vandaag op de Boulevard: XIX, lelijke eendjes en 23 graden

Vr 12 aug: Wat kun je vandaag het beste zien op theaterfestival Boulevard? Waar moet je toch met je schattige kinderen heen? En is er ook nog iets gratis? Vandaag op theaterfestival Boulevard:

Door Bart Gotink

Foto van de dag: Het was geen pretje gisteren met het weer. Een goeddeels natte en regenachtige Parade de hele dag. Alleen tijdens het eten durfde groepjes het aan toch even te komen borrelen. Vandaag beter! Op naar vandaag, wat te zien? Het is weer weekend, en dus een bomvol programma. Wat denken van XIX? Op een mooie locatie (de Citafel) staan cabaretier André Manuel en Geert Hautekiet samen. Ze doen een humoristisch lied rond het Romeinse getal 19 (XIX). Vandaag voor het laatst: My life with the Tree van Brut, ook op een mooie locatie: Fort Isabelle. De Solodans van Trash staat vanavond twee keer in Bij Katrien. De danser 'bespeelt haar publiek, de vonk vliegt over en weer tussen tribune en speelvloer'.
Wat te doen met kinderen? 'Eindelijk begint ook het laatste ei van moeder eend te barsten. Maar in plaats van een schattig geel donzig kuikentje kruipt er een verkreukeld grijs exemplaar tevoorschijn.' Wie kent niet het verhaal van het lelijke 1dje? Vanmiddag in de tent op de Parade.
Is er nog iets gratis? In Time Loop praten theatermakers over actuele onderwerpen door de ogen van vorige en volgende generaties. Neem een dilemma als het sluiten van de grenzen. Hoe dachten ze daarover in 1816? En hoe over 200 jaar? Lotte van den Berg en Daan 't Sas leidden als Building Conversation de gesprekken in Den Bosch. Vrijwillige bijdrage. Het weer! De buitjes trekken weg, en met 23 graden is het eigenlijk helemaal niet koud. Gewoon gaan dus!
Lees meer nieuws, blogs en achtergronden over Theaterfestival Boulevard via bd.nl/boulevard.