Volledig scherm
New York Pizza vlaggen © Hans Meeuwis/Twitter

Verbieden van 'goedkope' pizzavlaggetjes is maar 'kleinzielig', aldus de Bossche Volkspartij

Ma 27 jun. De pizzavlaggetjes houden ook De Bossche Volkspartij bezig. Het feit dat de vlaggen aan het pand van New York Pizza in de Hinthamerstraat weg moeten is maar 'kleinzielig', vindt de partij. En dus stellen ze vragen aan het college.

Door Bart Gotink

Want tuurlijk, er moeten regels zijn om 'een wildgroei aan allerlei uitingen te voorkomen', Maar om ondernemeners ('welke investeren in een beter en gevarieerd winkelaanbod') op deze manier aan te pakken, is maar kleinzielig, vinden ze bij de partij. En dus vragen ze nu of de pizzaboer niet alsnog ontheffing kan krijgen.

Ambtenaar
Vrijdag ging een ambtenaar langs de pizzeria in de Hinthamerstraat, omdat een bewoner van de straat zich stoorde aan het uiterlijk van de vlaggetjes. "Hoe goedkoop kun je ons straatbeeld maken in de Hinthamerstraat? Is daar beleid voor?" vroeg hij aan de gemeente. Die oordeelde vervolgens dat vlaggetjes inderdaad weg moesten, omdat deze er niet mogen hangen.

Do's en Dont's
De Bossche Volkspartij vindt dat elke ondernemer 'een duidelijke affiche zou moeten krijgen van de Do’s en Dont’s' wat betreft reclame. Dat moet aan elke onduidelijkheid een einde maken.