Een foto die is geplaatst door null (@) op

VIDEO: Grote films zowel in 2D als in 3D in nieuwe bioscoop Paleiskwartier

Vr 9 jun. Filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De nieuwe bioscoop van Kinepolis in het Paleiskwartier krijgt twee 3D-zalen, maar CEO Eddy Duquenne gaf vrijdagmiddag bij de officiële start van de bouw aan dat grote films zoveel mogelijk in 2D en 3D te zien zullen zijn.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Bouw Kinepolis © Bart Gotink/BD

In totaal telt de bioscoop straks 1000 zitplaatsen, verspreid over 7 zalen. Duquenne gaf ook aan er bij de stoelen in de zaal veel beenruimte zal zijn en dat alle stoelen dubbele armleuningen krijgen. De grootste zaal wordt daarbij uitgerust met een nieuw geluidssysteem, zo verteld hij. Er komen in totaal 68 speakers in de ruimte, die elk afzonderlijk aangestuurd worden en dus een ander geluid kunnen geven. Zo moet het voor bezoekers 'een nog levendiger geluid' zijn. Ook krijgen de zalen Phosphor laserprojecties om een beter beeld te krijgen. 

Samen met wethouder Eric Logister werd vrijdagmiddag symbolisch het eerste beton gestort voor de filmzalen. Voor Kinepolis is Den Bosch de zestiende plaats waar een bioscoop komt. Het is echter pas de vierde bios die de keten laat bouwen in Nederland. De rest is door overnames tot stand gekomen. De bioscoop wil in het voorjaar van 2018 de deuren openen.

Volledig scherm
Impressie Kinepolis © Kinepolis
Volledig scherm
Impressie Kinepolis © Kinepolis
Volledig scherm
Impressie van de niewbouw © Kinepolis
Volledig scherm
Impressies Kinepolis © Bart Gotink/BD