Video: Zebrapad krijgt langzaam kleur

Ma 29 mei: Van grijs naar rood, oranje, geel, groen, blauw en violet: langzaam krijgt het regenboogzebrapad naast de gouden draak kleur.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
Aanleg regenboogzebrapad Den Bosch © Bart Gotink/BD

Marcel Konings en Frank van der Leest waren maandagmorgen rond negenen bezig met de kleur blauw vlak voor het station. En het wordt nog even doorwerken. Voor maandagmiddag is onweer en regen voorspeld, dus dan moet het werk wel af zijn. ,,Als het eenmaal ligt, dan spoelt het ook niet meer weg", aldus Konings.

Het Regenboogzebrapad komt er voor Roze Zaterdag (24 juni), een feest in de  stad 'om te bouwen aan begrip, tolerantie, respect en participatie'. Er is die dag onder meer een regenboogparade over de Singelgracht en een podium met artiesten op de Parade En ook het zebrapad moet daaraan bijdragen

Om discussie te voorkomen (heeft een voetganger eigenlijk wel voorrang?) ligt het zebrapad niet op de rijbaan, maar op het stuk stoep tussen de twee rijbanen in. Een 'officiële' functie heeft het pad dus niet. Exacte tellingen zijn er niet, maar de gemeente schat in dat er dagelijks ongeveer 15.000 voetgangers per dag gebruik maken van het zebrapad bij de rotonde vanuit het station.  

Volledig scherm
Aanleg regenboogzebrapad Den Bosch © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Petra van den Boogaard maakte een foto van het zebrapad met de draak op de achtergrond. © Petra van den Bogaard

Blogs