Volledig scherm
Oktoberfest in de Koepelhal in Den Bosch © Jeroen de Jong / Beeld Werkt

Wildcard voor nieuwe evenementen roept de vraag op: wat mist Den Bosch?

Do 5 apr. Met het Oktoberfest krijgt de Parade een nieuw feestje. Daar zaten heel wat mensen blijkbaar op te wachten, want de aankondiging schoot het internet over. Twee weken later meldde de organisator al dat de helft van de kaarten als warme Pretzels over de toonbank waren gegaan. Tirolerfans moeten er snel bij zijn, zo is de boodschap. 

Door Bart Gotink

En dat dus voor een feest dat pas in oktober is. Natuurlijk: misschien overdrijft de organisatie wat en zijn verkoopcijfers ook een beetje marketing. Maar als maar de helft van de helft van de kaarten verkocht zijn, dan nog is dat voor begin april best veel, lijkt mij. 

Er staan dit jaar 183 evenementen op de gemeentelijke kalender, zo stond vorige week in deze krant bij een artikel dat over de dunne scheidslijn tussen feest en overlast. Daaronder vallen overigens ook alle beurzen en feesten in bijvoorbeeld de Brabanthallen, Maaspoort en het Autotron. Veel van die evenementen zijn al weet-ik-veel-hoe-lang hetzelfde. Dat is niet altijd erg: wie wil er wat veranderen aan carnaval, Boulevard of een speciaalbierfestival? 

Te Land, Ter Zee en in de Lucht

Volledig scherm
Te Land, Ter Zee en in de Lucht op de Parade in Den Bosch © roy lazet

Maar vernieuwing is er nauwelijks, stelt ook horecavoorman Bernard Kuenen. Helemaal niet in de binnenstad. Vorig jaar was daar - voor zover ik weet - maar één grootschaliger nieuw feest: Te land, Ter Zee en in de Lucht. Geslaagd of niet: zo'n nieuw partijtje brengt toch een nieuwe sfeertje in de stad. 

Kuenen deed een interessant voorstel: geef een paar wildcards per jaar voor een nieuw evenement in de binnenstad. Zelf zou ik zeggen: de beste nieuwkomer kan een plekje krijgen op de kalender. Als er écht teveel evenementen komen, zijn er vast andere evenementen te vinden waar aan gesleuteld kan worden. Waarom bijvoorbeeld negen dagen Kermis? Een feest waar ze in andere plaatsen sowieso al beter in zijn. 

Wat mis jij op de evenementenkalender van Den Bosch? En wat moet daar dan voor sneuvelen? Reageer hieronder of via facebook.com/stadsgezichtdb

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement