Volledig scherm
Bouwcontainers op de Parade tijdens B&There. In eentje daarvan was een silent disco. © Olaf Smit

Willem Twee onderzoekt doorstart B*There Festival

Wo 5 apr. In overleg met de organisatoren bekijkt poppodium Willem Twee of een 'doorstart' van het culturele jongerenfestival B*There mogelijk is. Dat festival maakte vorige maand bekend niet terug te keren in de huidige vorm.

Door Bart Gotink

,,Wat mij betreft wordt het dan minder een feest gericht op studenten, en meer op alle jongeren", zo vertelt Henri Broeren, directeur van poppodium Willem Twee. Hij benadrukt dat de plannen nog in een pril stadium zijn, en dat dus nog niet vaststaat in welke vorm B*There terugkeert. Wel is het de bedoeling dat het dit jaar nog zal zijn, zo vertelt Broeren.

Toegang

De afgelopen editie van het festival dat beoogt jongeren in contact met kunst en cultuur te brengen, trok veel te weinig bezoekers. Daardoor is er geen 'energie, tijd en geld' meer om dit jaar op dezelfde voet verder te gaan, zo liet voorzitter Ivonne van der Velden half februari weten. Het festival zegt vooral geleden te hebben door het slechte weer en het vragen van een toegangsprijs. 

Binnen

Het feest zal dan ook niet terugkeren op de Parade, maar in de Willem Twee, zo stelt Broeren. Al wij hij nadrukkelijk kijken of er geen festival voor het hele gebied van gemaakt kan worden. ,,Het lijk mij mooi om met de Verkadefabriek en de Tramkade tot iets te komen dat het gebied ook wat eenheid geeft." Het feest zal in elk geval voor een groot  deel binnen plaats gaan vinden. In plaats van een heel weekend, wordt voorlopig aan een ééndaags festival gedacht.

Naam

Of de naam blijft, is ook nog niet bekend. Broeren: ,,Zelf ben ik nooit een voorstander van een naamsverandering, omdat het jaren kost een nieuwe naam neer te zetten. Maar dat is onderwerp van gesprek. Ook over het eventueel heffen van een toegangsprijs is nog niet gesproken."