Volledig scherm
Een bijna lege V&D op de laatste openingsdag. De winkel is nu officieel gesloten.

Allerlaatste keer kopen bij V&D Oss

Ma 18 apr: Het is gedaan met V&D. Tot maandagmiddag was de Osse winkel nog open. Na half twee sloten de deuren voorgoed. Koopjesjagers sloegen hun laatste slag in het iconische warenhuis dat al nagenoeg leeg was.

Door Rachelle Suppers

Hoewel er niet meer veel viel te ‘jagen’ in het bijna lege pand, bleven de wachtrijen tot het einde van V&D erg lang. Wie een kijkje nam tijdens de állerlaatste dag V&D zag vooral veel lege stellages, prullaria en vegende personeelsleden. Het zit er nu echt op. Een kleine greep uit de allerlaatste klanten van V&D. Voor de ‘memoires’.

Zomerjasje
Ze zat al dagen te azen op dat zomerjasje voor haar dochtertje van één. „Vrijdag was ’ie nog een tientje, nu nog maar drie euro”, vertelt Marjolein van den Berg uit Oss, duidelijk blij met haar aankoop. Broer Bert van Vliet, die eigenlijk in de provincie Zeeland woont, mocht mee op koopjesjacht. „Alleen die rij, verschrikkelijk. We hebben drie kwartier gewacht.”

Pop voor Sarah
Petra en Frans Koolen uit Lithoijen zijn dik geslaagd. „Ik zocht een paspop die we kunnen gebruiken om aan te kleden als ‘Sarah’. Ik heb het pas met kranten geprobeerd, maar die pop kon niet goed tegen regen.” Voor twintig euro handje-contantje mochten ze de paspop meenemen. „Mijn zus wordt binnenkort 50, dus hij zal gebruikt worden”, aldus Petra Koolen.

V&D-fans ‘till the end’
De Osse Alisia Looijmans werkte als weekendhulp bij V&D. Eerst in Oss, daarna in Uden. Toen het slechte nieuws bekend werd, is ze opgestapt. Blij is ze dat ze nog wat op de kop heeft getikt. Moeder Miriam is helemaal idolaat van de winkel. „Ik ben hier al zo vaak geweest. Ik ben een echte koopjesjager”, grinnikt ze. Beiden balen dat de V&D nu echt verdwijnt uit Oss.

Adieu, V&D!

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.