Volledig scherm
Mari de Grôet.

Bekende 'Ossenaar' Mari de Groêt zet zich in voor goed doel

Ma 14 nov: Mari de Groêt was het beu, dat ‘gemauw an zunne kop’ van bedrijven die vragen of hij iets wil promoten. Daarom bedacht de fictieve Ossenaar met de grote mond een plannetje. En wat blijkt, hij heeft een hartje van goud.

Door Rachelle Suppers

Niet gek overigens dat bedrijven de Facebook-pagina van Mari inmiddels weten te vinden, want de pagina tikt bijna de 10.000 volgers aan en heeft een berichtbereik van 15.000 tot 50.000. Ben ik jaloers op, hoor.

Mari blijkt de flauwste niet en tikte een berichtje aan al zijn volgers: ‘Ik maak veur oe bedrijf/fiske/stichting/evenement noem maar op unnen geres promosie, mar in ruil doarvur moet er urst €250 gedoneerd worde on stichting mama's mej un missie. Die zurge er dan veur daj die centjes goed besteed worre veur mense die het thuis moette hebbe van d'n voedselbank, en dus gin geld hebbe um veur dr kenjes unne mooie sinterkloas of kerst te verzeurge.’

Inmiddels hebben er al twee bedrijven gehapt. Mari is er trots op en vertelt graat zelf even over zijn actie.

Doe je dit eigenlijk vanwege die nare gebeurtenissen bij het horrorhuis van de mama’s met een missie, tijdens Halloween?
,,Nee eik nie. Ik was wel gruwelijk buus toen ik zaág wa doar gebeurd waár en zette er ok un stukske op over op menne pagina. Maar acties stoan doar weiers los van.
De mama’s han men benaderd of ik un stukske wilde make over het spookhuis wa ze hebbe georganiseerd. Ik had wel is oit van de mama’s mej un missie gehurt mar wist eik nie zo goeéd wa ze dede. Toen ben ik mn eige is goed goan verdiepe en toen zaág ik wan goei doel het eik waár en toen mende ik beh mn eige hee! Doar wil ik wa mier veur goan doen. Zeker omdaj dees een goei doel deur én veur de ossenare is.”

Zeuren bedrijven echt zoveel aan je kop om reclame te maken?
,,Ja! Ik heb vort een groet bereik en mense zien da als hendige reclame en durrum benadere ze men veul. Ze wille allien wennig terug doen veur men en doar wier ik vort un bietje geak af. Durrum bedacht ik dees actie, dan zej ik van het gemauw af en doen we same iets veur het goeie doel. “

Ga je er zelf ooit nog een slaatje uit slaan? Het is toch wel mooi verdienen zo.
,, Nee we houwe er zelf niks aan over en da hoeve we ook nie. Aan die kalenders wel umda we doar ok geld in hebbe moete steke um het te late make.”

De kalenders. Wat komt er eigenlijk op te staan?
,,Het wordt unnen prachtige kalender veur de echte ossenoar. Er kumt noast de normale feestdage beveurbeeld ok op wannier top moet voetballe, mar ok wannier het muze misse is, de osse kwis, of klunen. Rene van Rooij het ze veur men gratis ontworpen dees keer omdagget veur het goeie doel is, en ze komme er schitterend uit de zien.”

De kalenders zijn vanaf 22 november te koop op Palmstraat 1. Hier wordt ook speelgoed ingezameld voor de stichting Mama’s met een missie. Een derde deel van de opbrengst van de kalenders gaat naar de mama’s.

PS: snap je geen snars van de antwoorden van Mari en wil je écht heel graag een vertaling? Dan mag je me mailen hoor: stadsgezichtoss@bd.nl.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.