Volledig scherm
Een impressie van de kerstvoorstelling van vorig jaar. © Ronald Goudberg

BrabantTalent maakt zich op voor kerstvoorstellingen in Grote Kerk

Woe 16 nov: Het was nog nooit zo druk in de Grote Kerk als december vorig jaar. Maar liefst 2500 mensen zagen de eerste editie van Nu dat jij er bent. Omdat dat succes dit jaar weer verwacht wordt, herhaalt BrabantTalent dit jaar het kunstje. Mét een extra voorstelling en twee schermen waarop ook het publiek achterin de kerk de performance kan volgen.

Door Rachelle Suppers

Van 16 t/m 19 december presenteren 70 leerlingen van BrabantTalent – onderdeel van Stichting Oss Cultureel – zichzelf opnieuw in de kerk. Ook dit jaar zijn er weer zes vertellers die het kerstverhaal verkondigen, aangevuld met actualiteiten. Voor deze rol zijn de volgende kandidaten gestrikt: Iris van Nuland (winnaar Superkid), wethouder Frank den Brok, Tom Brocks (rector TBL), Ben van Vugt (hoofdrolspeler Villa Johanna), Jeanne Gudde (castmanager BrabantTalent) en de van oorsprong Osse musicalster Maaike Widdershoven.

Iedere scene uit het kerstverhaal wordt door de leerlingen omlijst met Nederlanstalige nummers die we allemaal kennen. Eén daarvan is het gevoelige Toen ik je zag, het origineel gezongen door Antonie Kamerling. Ook Stil in mij krijgt net als vorig jaar een plek in de voorstelling. ,,Maar wel een andere”, verzekert regisseur en zangcoach Floor-Anne Stokkermans-Van Vliet. De kaartverkoop is dinsdag van start gegaan.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.