Volledig scherm
Er mist nu een rond oranje vlak in de Galerij.

Column: hoe zit het nu met die vloer in de Galerij?

Woe 23 nov: Het is een weg van de lange adem voor de Galerij. Is er eindelijk een metamorfose in aantocht, blijken er allerlei leidingen en kabels uit de jaren zestig onder de lelijke tegelvloer te liggen die tot complicaties leiden. Dat leverde begin 2016 al meteen een valse start op waar de ondernemers in het straatje veel last van hebben gehad.

Door Rachelle Suppers

Afijn, kop op, schouders eronder en die nieuwe vloer erin. Aannemingsbedrijf T. van den Haterd besteedde de ‘oranje loper’ uit en na een bak zand kwam afgelopen zomer dan eindelijk die veelbelovende oranje strook tevoorschijn. En ai, dat ziet er niet uit zoals de vereniging van eigenaren (vve) en het aannemersbedrijf het hadden bedoeld. Het is niet egaal en op een aantal plekken lijkt de verkeerde kleur oranje al te zijn weggevreten. Dat moet opnieuw dus. En toen kwam het wachten. Het aannemingsbedrijf moest het bedrijf van de oranje loper wettelijk gezien een tweede kans geven. Tabakszaak Vivant van Orsouw wachtte het niet meer af en vertrok naar de Heuvel. Ook kadoshop Vavolino vertrok nadat het huurcontract afliep. Eerder had zij ook al een nieuwe locatie gevonden op de Heuvel. En dan komt er toch ook goed nieuws: er zijn nieuwe ondernemers die zich willen vestigen in de Galerij en begin oktober opent damesmodezaak Trends haar deuren.

Een paar weken geleden verdween er een rond oranje vlak voor de deur van deze nieuwe winkel om kleurproeven te maken. Gaat er dan zeer binnenkort weer iets gebeuren? „Ik verwacht eind van deze week meer informatie over de planning. Nu kan ik daar nog niet veel over zeggen”, geeft Ina Verhoeven van Voorafentoe aan die ook aansluit bij bijeenkomsten van de vve. Nog even geduld dus. Voor ondernemers in de Galerij en winkelend publiek wel een troost: het is de bedoeling dat zij zo min mogelijk last hebben van de herstelwerkzaamheden. Wordt binnenkort vervolgd dus.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.