Volledig scherm
© Liz Hendriks

Column: last minute naar de zon

Do 11 aug: Wanneer jullie dit lezen, zit ik als het goed is al in de zon op Gran Canaria. Een last minute-reisje. Last minute omdat ik op het laatste moment besloot om mijn jarige zusje te gaan verrassen die daar op vakantie is. Jarig zijn in de vakantie is nooit leuk, omdat er dan maar half zoveel mensen op je verjaardag komen. Want ja ‘dan kan ik niet, dan ben ik op vakantie!’

Door Rachelle Suppers

Maar los van die reden kunnen veel mensen deze zomer volgens mij wel een last minute-tripje gebruiken. Want wat was het weer de afgelopen twee weken triest zeg. Regen, regen, een beetje zon, regen, wind, zon, regen. Om een zomerdepressie van te krijgen. En op zo’n dagen betekent dat dan toch geen ijsje van ’t Juffie of Venezia, geen stoelen bijslepen op het terras en geen spelende kinderen op de watertafel op de Heuvel. Ik kan me voorstellen dat mensen denken: bekijk het, ik ga de zon opzoeken.

Iets wat ze ook op het reisbureau in Oss hebben gemerkt. Nee, om 18:00 uur de tent daar sluiten zat er niet in de afgelopen weken. „Normaal is de piek altijd in december en januari, maar dat viel nu best tegen”, weet een van de medewerkers van het reisbureau aan de Heuvelstraat te vertellen. „Maar de afgelopen weken was het echt heel druk. Heel veel last minutes. Vooral met dat slechte weer.” En iedereen wil dit jaar naar de Spaanse eilanden. Het liefst compleet met waterpark, all inclusive en met zijn vijven op een kamer. Maar ja, die hotels waren grotendeels al weggekaapt. Ook een fatsoenlijke staanplaats op een camping zit er nauwelijks nog bij. „In Turkije is nog genoeg plek, maar ja, daar willen mensen nu niet naartoe”, klinkt het. Niet helemaal onbegrijpelijk.

Voor de thuisblijvers in Oss wordt het hopelijk écht mooi weer de komende weken. En laten we vooral onze vingers kruisen voor de Osse kermis volgende week. Voor wie toch nog naar de zon vlucht: een prettige vakantie!

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.