Volledig scherm
Typhoon tijdens Muze Misse 2016.

Column: Muze Misse uit Jan Cunenpark?

Ma 4 jul: Beste anonieme boze briefschrijver, wat jammer dat u niet kunt genieten van de deuntjes die uit het Jan Cunenpark komen. Want potverdikkie, wat was het een mooi feestje, de tiende editie van Muze Misse.

Door Rachelle Suppers

Toegegeven, het door u gehekelde basgeluid heb ik in de middag ook gehoord. Vooral tijdens het optreden van Voice-winnares Maan. Die dame met haar witte trui en net anders witte tuinbroek kon ik door de bas niet goed verstaan. Jammer, want haar stem is onwijs goed. Maar Typhoon - wat mij betreft het absolute hoogtepunt van Muze Misse - maakte dit met zijn aanstekelijke muziek en enthousiasme ruimschoots goed. Heeft u zijn vertolking van het nummer van de vorig jaar overleden Thé Lau gehoord? Geweldig! ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen.’ Een refrein dat luidkeels werd meegezongen door duizenden levensgenieters die naar het park waren gekomen. Het kan niet anders dan dat u ook stiekem mee heeft geneuried. Di-rect deed het trouwens ook heel goed, hoor. Zanger Marcel Veenendaal - wat een stem! - maakte het nog wel even spannend door een stellage op het podium te beklimmen. Gelukkig liep dit goed af, onder luid gejuich van het publiek landde hij weer veilig op twee benen.

Echt waar, iedereen ging met een grote glimlach huiswaarts. Ik begrijp heus wel dat het wat herrie geeft. Inderdaad niet prettig wanneer iemand nachtdiensten draait, maar is het echt zo’n groot probleem dat er één keer per jaar 5000 muziekliefhebbers genieten van wat basgeluiden? In een prachtig park hartje centrum?

Toch krijgt u misschien nog uw zin ook. Omdat het museum denkt over een beeldentuin, moet Muze Misse in de toekomst misschien gaan wijken. Zover is het nog niet, dus laten we niet op zaken vooruit lopen, maar wat zou het zonde zijn. Muze Misse niet in het Jan Cunenpark? Ai, ai, ai. Da’s nog eens een Muze Misser.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.