Volledig scherm
Foto archief: de Eikenboomgaard tijdens de Osse kermis. © Peter van Huijkelom

Column: nieuw leven voor uitgaan in Oss?

Woe 2 nov: Dat het Osse uitgaansleven al een tijdje in een lichte winterslaap was, dat is geen nieuws. Tuurlijk, we hebben genoeg leuke horeca en in de zomer lopen de terrassen goed vol maar er is nauwelijks nog een tent waar jeugd op vrijdagavond na twaalf uur met de benen buiten hangt.

Door Rachelle Suppers

Oké, er zijn kroegen waar het voor een select gezelschap heel gezellig is en bij Rebel gebeurt het sporadisch nog dat de jonge bezoekers amper binnen passen, maar ja, daar piept de gemeente weer over geluidsoverlast en bezoekers die lallend op het fietspand ‘hangen’ omdat ze buiten moeten roken. Maar verder?

Toch lijkt er nu iets aan de hand in het Osse uitgaanslandschap. H32 opent vrijdag de Huiskamerbar, Rebel gaf in deze krant al aan op zoek te zijn naar een nieuwe ruimte en ook de Ontmoeting gooide vorige week het roer om door een compleet nieuw concept te introduceren met de nieuwe naam Het Lokaal.

Tim Veldman en Joey van de Scheur zien het ook en vonden dat er rap iets moest gebeuren. Eind 2014 opende het tweetal pop-up bar Even in voormalig café Tijn aan de Eikenboomgaard. „De tijd van naar een straat met kroegen gaan, een muziekje op de achtergrond en zuipen maar is voorbij”, weet Van de Scheur, zelf al zeven jaar druk met het muziekconcept L8. „Dat is niet per se alleen in Oss zo. En geef toe, zo spannend was dat Osse uitgaan vroeger toch ook niet? Tegenwoordig moet je meer bieden, er is veel keuze. Ik heb er vertrouwen in dat ze dat in Oss inzien met alle nieuwe ontwikkelingen.” Veldman en hij introduceren zelf ook twee nieuwe feestjes: Encounter (house voor de twintigplusser) en Superfuif (voor de iets jongere festivalganger). Zaterdag is de eerste editie van Encounter met ‘houselegende’ Joost van Bellen. Die was voor de laatste keer in Oss in 2012. Hopelijk krijgt de RoXy-dj de tent weer net zo vol als toen.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.