Volledig scherm
Interview met Eef bij het Zandsculpturen Festival. © Pim van Mierlo

Column: Nieuwe mensen ontmoeten, zoals voetbalfanaat Eef

Woe 3 aug: Het mooiste aan journalist zijn is dat je zoveel verschillende mensen ontmoet en dat je voor even deel mag uitmaken van hun wereld. Toegegeven, dat is soms best spannend. Want nieuwe mensen ontmoeten is altijd een beetje ongemakkelijk.

Door Rachelle Suppers

Je wilt je toch van je beste kant laten zien. Lastig, vooral als jij al weet dat je een vraag gaat stellen waardoor ze jou al meteen een stuk minder leuk gaan vinden.

Ik verwonder me er ook altijd over hoe open mensen durven te zijn. Jaloersmakend zelfs wanneer iemand zo ontzettend goed weet wat hij wil, kan en dit ook nog eens mooi weet te verwoorden. Ook verwonder ik me over de mateloze positiviteit waarover sommige mensen beschikken. Heel inspirerend.

Zo kan je de ontmoeting die ik afgelopen dinsdag had met Eef Meijer ook wel noemen. Zijn vriend Pim wilde hem in het zonnetje zetten en vroeg me of Eef een goede kandidaat zou zijn voor de rubriek ‘De Stad Van’, waarin een (on)bekende Ossenaar vertelt over zijn of haar stad. Omdat Eef altijd zo positief is, terwijl zijn omstandigheden dit allesbehalve makkelijk maken. Voor Eef maakt SV TOP al veertig jaar onderdeel uit van zijn leven. Hij is nu 49, maar moest het voetbal opgeven omdat hij tien jaar geleden ernstig chronisch ziek werd. Een auto-immuunziekte waardoor hij dagelijks vier uur aan het infuus moet en snel vermoeid is. Ik vond het spannend om hem te ontmoeten, want Eef wist van niks. Het was een verrassing.

Zat hij hier wel op te wachten? Hij kwam nota bene ook nog recht van een crematie van een dierbare vriendin. Gelukkig kon Eef het waarderen. „Ziek zijn is continu schakelen. Je moet blij zijn met iedere dag die je krijgt”, luidt zijn wijsheid. Het ijs was snel gebroken. Dinsdag is de visie van Eef in deze krant te lezen. En ik ga proberen vaker aan deze wijze uitspraak te denken wanneer de wekker ’s ochtends weer gaat.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.