Volledig scherm
Laatste dag Osse kermis 2016.

Column: zeven of tien dagen oliebollen voor Oss?

Woe 24 aug: Stiekem vind ik het toch een beetje jammer dat het alweer woensdag is en dat dat betekent dat het de laatste dag van de kermis is. Niet dat ik nou zo dol ben op hysterische knipperlichtjes, de bekende Woody Woodpecker-tune die al tig jaar met iets teveel decibel wordt afgespeeld of op de plastic rommel die je kunt winnen, maar toch, die kermis, die heeft wat.

Door Rachelle Suppers

De geur van suikerspinnen, oliebollen en gesuikerde amandelen, zes euro in een grijpmachine gooien voor een knuffel die niet eens mooi is en die routineuze houding van de kermisexploitant wanneer jij - eindelijk je angst overwonnen - zenuwachtig een kaartje koopt voor een of andere misselijkmakende torenhoge attractie. Mooie dingen die bij de laatste weken van de zomervakantie horen. Het allerleukste aan die kermis is misschien nog wel mensen kijken. Wat dat betreft mag de kermis van mij best tien dagen duren, hoor. Zal de Osse horeca ook blij mee zijn, want hobbyisten zoals ik kijken het liefste naar mensen vanaf een terrasje. Bij voorkeur met mooi weer. Iets wat de Osse kermis dit jaar in ieder geval wel was gegund.

Voor ‘uitgaansboulevard’ de Eikenboomgaard had die kermis waarschijnlijk ook best wat langer mogen duren. Sinds tijden was het weer dringen in de straat. Zelfs het oude Fellini’s was voor deze speciale gelegenheid weer even open als café Ibiza, het kleine zusje van horecazaak H32. Ondernemer Pierre Vink vertelde in deze krant in gesprek te zijn met een nieuwe huurder voor de zaak. Wie, wat, hoe, wanneer: dat moet na de zomer duidelijk worden.

Ook op verlenging van de kermis moeten we nog even wachten. Of misschien wel heel lang. Komend jaar duurt de kermis gewoon zeven dagen. Voor de kermis van 2018 ligt de discussie nog open. Naar verwachting verschijnen in oktober onderzoeksresultaten naar de vraag of Oss wel of geen verlening wil van de kermis.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.