Volledig scherm
De hangslotjes in park Elzenhoek. © Laura Bus/BD

De 'hangslotjes der liefde' in de Ruwaard

Di 22 apr: Het is nog láng niet zover dat de brug in het Elzenhoekpark net zo vol hangt als de bruggen in pak 'm beet Parijs, Milaan of Barcelona. Maar toch: ze hangen er, de liefdesslotjes.

door Tom de Louw

Zeker een stuk of negen staan er op de foto. De nieuwe brug in het park - tegenover de Tollensstraat - leent zich uitstekend om de slotjes op te hangen en de liefde te vieren. Het is lente.

Trekpleister
​Liefdesslotjes zijn inmiddels een bekend fenomeen. In Antwerpen is een speciale muur ontworpen om de slotjes aan te hangen. In Rome was de Ponte Milvio zo vol gehangen dat de metalen liefdesverklaringen op last van de gemeente zijn verwijderd. Daar is in Parijs - de stad van de liefde - geen sprake van. Daar is de Pont de l'Archevêché een trekpleister geworden dankzij de duizenden liefdessloten. De 'hangslotjes der liefde' zijn inmiddels ook aan nabijgelegen bruggen gehangen om meer plek te maken voor de geliefden.

In de stad is voorlopig nog plek genoeg. Het zou toch mooi zijn, als het park van de Elzenhoek in de Ruwaard óók een toeristische trekpleister wordt vanwege de liefdesslotjes.

Volgens kenners ligt de oorsprong van de lovelocks niet in Parijs, maar in de Balkan. Daar bevestigen vrouwen de slotjes aan een brug uit angst hun partner te verliezen.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Blogs