Volledig scherm
Allison Robert. © Rachelle Suppers

De Stad Van… Allison Robert

Za 18 mrt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Allison Robert.

Van Oss tot Goch en van Nijmegen tot Utrecht, mannen weten Allison Robert (30) te vinden voor een knipbeurt. Zijn Instagram-account telt meer dan 5000 (!) volgers. Allison werd geboren in Leiden, groeide vanaf zijn 3de op bij een pleeggezin in Oss en hoewel het grote stadsleven lonkt, ging hij niet meer weg. Anderhalf jaar geleden verhuisde hij naar een keurig huis in Berghem én hij werkt nog één dag in de week voor G-Star in de Bijenkorf in Amsterdam. 

Allison knipt spelers van FC Oss, tophockeyers uit Den Bosch en deed ook een tijdje het haar van dj Nicky Romero. Hoe ze hem vinden? ,,Tja, dat gaat eigenlijk gewoon via via.” Ook kun je Allison kennen van zijn moves in de wereld van breakdance. 

Restaurant
,,Ik ga niet vaak buiten de deur eten, maar als we in Oss gaan eten, gaan we vaak naar de Griek. Naar Delphi in de Molenstraat. En ik ga graag koffie drinken bij Espresso Enzo.”

Winkel
,,Eigenlijk winkel ik nooit in Oss. Als ik dan iets moet kiezen, dan is het Wolf. Ik hou erg van mode. Daar sta ik wel een beetje om bekend, haha. Ik shop overal. Amsterdam, Antwerpen of een weekend Parijs.”

Mooiste plek
,,Het mooiste aan deze omgeving zijn de dijken. Ik ga graag met mijn motor toeren, richting Lith of Ravenstein. Een andere speciale plek voor mij is ’t Honk in Oss. Hier kom ik al jaren iedere week en heb ik mezelf ontwikkeld. Vroeger dansten we hier met enkele danscrews. We werden zelfs een keer tweede met onze crew tijdens de talentenwedstrijd van de Kunstbende. Op ’t Honk heb ik ook veel workshops en lessen gegeven in breakdance.”

Mooiste herinnering
,,Dat is niet specifiek één herinnering, maar de dag waarop ik Allison Robert Hairstyling begon – juni afgelopen jaar – is wel bijzonder. Ik heb er lang over nagedacht, maar toch besloten het te doen. Met een vast contract bij G-star kon gelukkig ook soepel worden omgegaan. Daar werk ik nu nog één dag voor.”

Op de schop
,,Het centrum en het station van Oss. Die mogen wel een boost krijgen. Er mag ook meer voor de jeugd komen, een trekpleister als McDonald’s of H&M. En die oude V&D, daar mag natuurlijk ook iets aan gedaan worden. Het duurt allemaal zo lang. Net als toen wij een skatebaan wilde. Daar hebben ze vijf jaar over gedaan. Tja, toen waren we allemaal alweer gestopt met skaten.”

Eeuwig zonde
,,Dat er zo weinig is op uitgaansgebied. Ik zou graag iets anders zien dan dancafés en krappe kroegen. Een plek waar je lekker kunt dansen en waar goede feestjes gehouden worden. Net zoiets als Hemels in de Groene Engel voorheen was. En de Moetsjo van vroeger, dat was de shit!”

Oss in één zin
,,Fijne stad om te wonen, er is alles wat je nodig hebt.”

Opinie