Volledig scherm
Angeli van Bergen.

De Stad Van… Angeli van Bergen

Za 11 jun: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Angeli van Bergen.

Door Rachelle Suppers

Bekend werd ze van haar deelname aan Obese in 2011. Angeli van Bergen (53) wordt nog dagelijks aangesproken op de prestaties die zij leverde in het televisieprogramma van RTL4 waarin zij maar liefst 83 kilo verloor. Nu geeft ze haar geleerde lessen door aan mensen die in hetzelfde schuitje zitten als Van Bergen zelf zo’n vijf jaar geleden. Dit doet ze met het programma Reset your life, samen met personal trainer Coert van Roessel. Haar roots liggen in Heesch, maar sinds 1988 woont ze met haar man in Oss. Thuis bestieren zij – samen met hun vier zoons – een boerderij met varkens en koeien.

Restaurant
Vroeger ging ik nooit buiten de deur eten. Het ergste was dat ik vaak niet in de stoelen paste. Nog steeds vind ik het moeilijk om in een restaurant te eten. Na mijn deelname aan Obese heb ik gemerkt dat mensen op mijn bord blijven kijken. Het blijft een dingetje. Als we gaan, ga ik graag naar Herperduin of Pan&Zo.

Winkel
Eerst moest ik altijd naar speciaalzaken, maar dat hoeft niet meer! Heerlijk dat ik nu overal terecht kan. Ook bij de Koning voor lingerie, dat kon ik eerst niet. En ik kom heel graag bij Sport2000, met die winkel heb ik wel een speciale band ontwikkeld.

Mooiste plek
Ik fiets en wandel nu veel in het buitengebied. Er zijn veel mooie plekken. Eén daarvan is de vijver met de ‘spin’ bij Ussen.

Mooiste herinnering
Dat ik samen met Coert de strijd tegen de kilo’s heb gestreden. Heel bijzonder ook dat veel Ossenaren zo trots zijn en dat ik op Internationale Vrouwendag zelfs een prijs kreeg als ‘Powervrouw’ of dat ik gevraagd werd als ambassadeur voor JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). Ineens ben je iemand. Mooi ook dat ik Oss op deze manier positief op de kaart kan zetten.

Op de schop
Ik hoop dat ze iets moois maken van het voormalige V&D-pand en dat het op die plek weer een beetje gaat leven.

Ontspanning
Samen met mijn buurman kan ik uren fietsen. Soms fietsen we 70 of 80 kilometer rondom Oss op de mountainbike. De rust die ik dan voel, dat is echt ontspannen.

Eeuwig zonde
Dat er een periode in mijn leven is geweest waarin ik eigenlijk niets kon. Dat probeer ik nu dubbel en dwars in te halen, maar het is eeuwig zonde dat ik het zover heb laten komen.

Sportclub
Ik ben dagelijks bij Reset your life. Hier begeleid ik in het jaarprogramma nu zo’n veertig mensen. Ontzettend mooi dat dit kan in Oss. Het is helemaal mijn ding.

Oss in vijf woorden
Oss is een stad waar ik mag zijn om wie ik ben.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.