Volledig scherm
Annet Teunissen.

De Stad Van… Annet Teunissen

Za 11 feb: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Annet Teunissen.

Door Rachelle Suppers

Deze kunstenares is geboren en getogen in Oss en woont al 50 jaar in de Ruwaard. Velen zullen haar kennen uit het onderwijs, want lesgeven doet ze al 46 jaar. Ze was kleuterleidster, hoofd van de Heilig Hartschool en volgde zelf (kunst)opleidingen door het hele land. Annet Teunissen (65) doet alles op de fiets. Een expositie? Dan vervoert ze haar kunst in haar bakfiets. Teunissen is moeder van vier kinderen en heeft tien kleinkinderen.

Restaurant
Ik hou van plekken waar jong en oud komt. Zo ga ik altijd even zitten bij Venezia in de Molenstraat of sinds kort De Kapel aan de Gezondheidslaan. In Heesch bij Hoo-Wah heb je fantastische Chinese tapas, bij Buitengewoon kun je een hele avond tafelen en Het Lokaal vind ik ook goed. Mensen die Oss niet kennen neem ik altijd mee naar ’t Hof in de Houtstraat.

Winkel
De Kringloop en Ekoplaza! Hier kom ik vaak. En ik vind het jammer dat Twinkle Art weg is. Ik houd van die kleinschalige winkeltjes, zoals ook ’t Venster. Online winkelen doe ik niet en kleding maak ik meestal zelf.

Mooiste plek
De Maashorst, de Geffense Plas, het Ruwaard-par en de Maasroute. Als je het over het centrum hebt, vind ik de Peperstraat heel mooi worden. K26 is ook een bijzondere plek voor mij en ik loop altijd graag door de Houtstraat. O en die nieuwe appartementen aan de Molenstraat: geweldig! Daar stop ik even voor.

Mooiste herinnering
De eerste keer Fantastival aan de Raadhuislaan. Dat was super. Dat is denk ik al dertig jaar geleden, maar het was geweldig. Er gebeurde toen nog niet zoveel. Ik ben blij dat Fantastival gebleven is. Ook heb ik mooie herinneringen aan De Blokhut, later Zero Zero, daar ging ik wel drie keer per week naartoe!

Ontspanning
Lekker even plat. Ik heb een whiplash waardoor ik ook minimaal een keer per dag moet gaan liggen. Ik hou van een breed scala aan muziek. Maar klassiek, rap of house dat hoeft voor mij niet zo. En ik lees veel, schrijf gedichten en gedachten en ik fotografeer.

Op de schop
Het complex waar het zwembad ook in zit, dat vind ik afschuwelijk. Het is een smakeloos gebouw, dat zou van mij wel aantrekkelijker gemaakt mogen worden. En het meest misselijke punt voor fietsers: het punt achter het station waar het voetpad ineens stopt en voetgangers over moeten op het voetpad. Belachelijk. Sowieso is dat hele kruispunt Molenstraat-Wethouder van Eschstraat hartstikke gevaarlijk.

Eeuwig zonde
De lege etalages. Dat kun je ook opvullen met kunst.

Oss in één zin
Oss, ik ga er steeds meer van houden.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.