Volledig scherm
Frank Ulijn.

De Stad Van… Frank Ulijn

Ma 29 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Frank Ulijn.

Door Rachelle Suppers

Deze geboren en getogen Ossenaar is sinds 2007 in de weer met het maken van 3D-modellen en runt zijn eigen bedrijf Drie Dee Design. Hij was een van de eerste leden van ondernemerscollectief Bizztopia dat huist in de voormalige pastorie van de Pauluskerk. Frank Ulijn (48) ging naar de Vincent van Gogh-havo – nu Mondriaancollege – en voetbalde jaren bij O.S.S. Ook was is hij lid van SCOSS (schaats- en skeelerclub Oss). Ulijn heeft een 13-jarige dochter en een zoontje van 8 jaar.

Restaurant/café
Ik kom af en toe bij de Groene Engel. Misschien heeft dat iets met de leeftijd te maken? Het is er wat rustiger en het is een multifunctioneel gebouw. Lekker eten, een concert, een film. Eten doe ik trouwens ook graag bij De Nieuwe Wereld en pas ben ik ook bij sushirestaurant Miru op de hoek van de Hooghuisstraat geweest. Dat beviel ook erg goed.

Winkel
Eigenlijk ben ik iemand die alles via internet besteld. Ik ga alleen naar een winkel als daar beleving is. Zoals bij Esmyer. Gelukkig komen er meer van dat soort winkels in Oss. Kijk, een doos lego kan ik ook gewoon via internet bestellen.

Mooiste herinnering
Toch de geboorte van mijn kinderen. Allebei nog in het Sint-Annaziekenhuis geboren.

Mooiste plek
Het stadspark bij het Jan Cunenmuseum. Hier staan machtig mooie bomen. Ik woon daar vlakbij. Het is niet dat ik er vaak kom, maar esthetisch gezien is dit de mooiste plek van Oss.

Op de schop
Daar waar de grote Albert Heijn zit, op het Burchtplein, dat vind ik een vreselijk ding. Ik ben opgeleid tot architectonisch ontwerper, dus ik let heel erg op dit soort gebouwen. Ik vind het echt een lelijk gebouw. Hetzelfde geldt voor de Bram van den Berghstraat. Natuurlijk bedoel ik niet het opgeknapte Bergoss-kantoor, maar die flatjes, vreselijk. Echt een doorn in het oog.

Eeuwig zonde
Zonde dat er zoveel cultuurhistorie is platgegooid. Gaan we dat nu ook weer bij Hotel Luijk aan de Spoorlaan doen? Het heeft misschien niet meer de allure die het vroeger had, maar het heeft wel een bepaalde gevoelswaarde. Economische belangen wegen nog vaak te zwaar.

Ontspanning
Door de omgeving fietsen op mijn racefiets. Dat doe ik wel twee keer per week. Dan fiets ik langs de Maas of door de polder. Het is dan soms net alsof ik even niet meer in de gemeente Oss ben. Deze omgeving is een heel sterk punt van Oss als gemeente.

Oss in één zin
Het heeft de allure van een stad, maar de prettigheid van een dorp.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Blogs