Volledig scherm
Frans Boon.

De Stad Van… Frans Boon

Za 1 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Frans Boon.

Door Rachelle Suppers

Geboren in Den Haag, maar inmiddels al meer dan vijftig jaar een Ossenaar. Frans Boon (61) ging in Oss naar het Maaslandcollege, studeerde en woonde even in Eindhoven en zette zijn eigen ict-bedrijf op. Nu is hij mede-eigenaar van Sonell, gelieerd aan Nagtzaam. Hier levert hij HR-diensten (Human Resource). Hij zat een paar jaar in het bestuur van FC Oss, was voorzitter van Winterland en is nu alweer ruim twee jaar voorzitter van het vernieuwde sv TOP. Zelf voetbalt hij al jaren niet meer, maar via zijn twee zoons kwam hij bij deze club terecht. Inmiddels is Boon ook voor de eerste keer opa geworden.

Restaurant
Dat is afhankelijk van het doel. Cordial is voor als er wat te vieren valt, verder komen we graag bij de Bodega, H32 en Amici d’Italia.

Winkel
Ik heb een hekel aan winkelen, daarom koop ik meestal online. Niet goed voor de lokale ondernemers, ik weet het. Kleding koop ik overigens wel in Oss, bij de Heeren van Nuland. Marieke kent mijn maat en smaak, dus meestal sta ik na twee minuten weer buiten!

Mooiste plek
De Talentencampus. Het is dan misschien nog niet helemaal klaar, maar ik denk dat dit Oss echt weer op de kaart kan zetten. Mensen die drie jaar niet in Oss zijn geweest en zien wat er nu staat, zullen denken: waar ben ik nu terecht gekomen? Oss heeft zoveel talent op het gebied van sport en cultuur. Daarom is het mooi dat er nu een plek is waar sport, onderwijs en bedrijven samenkomen.

Ontspanning
Golfen in Nistelrode of een reis naar Catalonië. We komen graag in Barcelona en Girona. Vooral Barcelona vind ik een hele prettige stad. Ik spreek ook nog eens een woordje Spaans wat het wat makkelijker maakt.

Mooiste herinnering
Cliché, maar natuurlijk mijn huwelijk, de geboorte van mijn kinderen en de dag waarop ik opa werd. Ik heb verder niet één specifieke mooie herinnering. Ik ben erg actief, dus ik heb veel leuke dingen om op terug te kijken. Ik kijk ook liever naar de toekomst.

Op de schop
Ook al zo’n cliché: het V&D-pand. Het is belangrijk voor Oss dat hier iets gebeurt. Er zou in het centrum net zoiets moeten gebeuren als wat er nu met de Talentencampus gebeurt. Alleen een bieb verhuizen, daar red je het niet mee. De gemeente moet nu handelen en ambitie tonen. Niet pappen en nathouden.

Oss in één zin
Een ondergewaardeerde stad waar de Ossenaar zelf trotser op mag zijn.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.