Volledig scherm
Germa van Vlijmen.

De Stad Van... Germa van Vlijmen

Za 2 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Germa van Vlijmen.

Door Rachelle Suppers

Ze komt uit een echte voetbalfamilie. En dan met name een O.S.S.-familie. Maar liefst vier generaties voetballen bij de club. Op haar 16e kwam de kantine in handen van de ouders van Germa van Vlijmen (57). De rasechte Osse leerde haar man kennen op het voetbalveld. Samen kregen ze drie dochters en inmiddels zijn ze ook opa en oma. Eerder werkte Van Vlijmen in de Kruidvat in winkelcentrum Ussen en stond ze in de Harense Smid. Toen zij hier ontslag kreeg, nam ze de touwtjes in eigen handen. Sinds april runt ze haar eigen strijkservice en strijkt ze de plooitjes uit de verse was van iedereen die daar om wat voor reden dan ook thuis niet aan toe komt.

Restaurant
Athiste Mahal. Die kunnen koken, ongelooflijk! Het zijn echte schatten daar. We komen er al tien jaar en het eten is heerlijk.

Winkel
Ik kom graag bij You & Me en bij Ter Horst Van Geel. Vooral bij You & Me kan ik altijd wel iets vinden wat mijn smaak is.

Mooiste plek
Dat is toch wel Herperduin. Hier kun je heerlijk wandelen. Er is hier alles: zandvlakten, water, dieren, bos en wanneer de hei in bloei staat is het prachtig. O, bierbrouwerij Oijen mag er trouwens ook zijn.

Mooiste herinnering
De opgebouwde vriendschappen bij de sportclub. Ik kom sinds mijn 16e bij O.S.S. en ben er niet meer weggegaan. Hier hebben we ook een grote vriendengroep waarmee we vaak leuke dingen doen. En ook aan carnaval heb ik goede herinneringen. Afgelopen jaar liepen we voor de 22e keer mee met de optocht als VVZV: visvereniging zonder vergunning. Deze naam komt van de oude buurt waar we woonden, allemaal straten met vissen maar niemand met een visvergunning.

Op de schop
Van de V&D mogen ze wel iets moois maken.

Ontspanning
Wandelen, lezen, de tuin doen en borrelen op het terras is ook leuk. Ik word al snel gelukkig als ik mensen zie.

Eeuwig zonde
Dat er zoveel oude panden op de schop zijn gegaan. Heel jammer. Kijk naar het pand van Ter Horst Van Geel, die gevel is toch prachtig? Mijn vader groeide op in het ‘Huukske’. Dat is allemaal plat. Nu is dat de Oude Vest. Zonde.

Oss in één zin
Ik ga er nooit meer weg.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.