Volledig scherm
Hans van Vugt.

De Stad Van... Hans van Vugt

Za 19 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Hans van Vugt.

Door Rachelle Suppers

Bijna 35 jaar stond hij achter de frituurpan. Zelf nam hij de zaak over van zijn ouders, maar zijn eigen drie zoons zagen een toekomst tussen ‘het vet’ niet zitten. Daarom verkocht Hans van Vugt (61) drie jaar geleden zijn cafetaria. Velen zullen hem hier dan ook van kennen, maar Van Vugt kruipt ook graag in de huid van de Goedheiligman en de Kerstman. Of hij trekt voor de Nieuwjaarsduik gewoon een gek kostuum aan. Nee, het creatieve hebben zijn zoons niet van een vreemde. Ook schreef Van Vugt het boek ‘Met een vette knipoog’ waarin zijn columns uit de Snackkoerier zijn gebundeld.

Restaurant
Buitengewoon vind ik heel bijzonder. Maar ik ga ook graag naar Delphi of pizza eten bij Brigantino of Monterosso. Bij Miens is het trouwens ook heerlijk. Leuk ook dat er nieuwe restaurants komen in straatjes als de Monsterstraat en de Peperstraat. Ik hoop alleen dat het geen overkill wordt.

Winkel
Derijks vind ik een leuke ‘neuswinkel’. Een gummetje, een kalender, een boek. Ik kan er zo verdwalen. Kleding kocht ik vaak bij Wehberg, maar toen mijn zoon Ben bij Van Tilburg ging werken, ging ik vaak daar naartoe. Nu werkt hij weer ergens anders, dus tja, ook daar draag ik nu kleding van. Zo gaat dat dan, hè.

Mooiste herinnering
Ik heb genoten van de 34 jaar in de snackbar. Er waren zeker ups en downs, maar ik vond het heel prettig om met mensen te werken. En mijn kinderen zijn er geboren en getogen. Ook kijk ik met een fijn gevoel terug op de Promconcerten waar alle drie mijn zoons aan hebben meegedaan. Tja, ik heb eigenlijk allemaal mooie dingen gedaan hier. Mij krijg je niet zomaar uit Oss, hoor.

Mooiste plek
Er zijn meer mooie plekken in Oss. Ik kom graag bij de Geffense Plas en in de bossen van Herperduin.

Op de schop
Dat lelijke pand aan de Kruisstraat waar vroeger de benzinepomp van Gielis zat, later BP. Er zit graffiti op de muren en het terrein is overwoekerd met onkruid. Het is echt een dooie poort van Oss. Ik snap niet dat hier niets mee gebeurt. Hetzelfde geldt voor het oude pand van Speelmans in de Molenstraat.

Eeuwig zonde
Dat er toch wel wat groen is verdwenen uit de stad. Zo was het Jan Cunen Park ooit ook veel breder.

In één zin
Een fijne, mooie en goed bereikbare stad die bijna alles heeft.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.