Volledig scherm
Lambert de Groot.

De Stad Van… Lambert de Groot

Za 23 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Lambert de Groot.

Door Rachelle Suppers

Van hard werken is deze raspositivo nooit vies geweest. Lambert de Groot (63) handelt al ruim dertien jaar in huiden en vachten, eerst op de beurs, maar tegenwoordig gewoon thuis op de plak in Geffen, vlakbij de Geffense bosjes. Een magische plek die doet denken aan het wilde westen en waar sfeer wordt verkocht. Niet voor niets dat het een geliefde plek is voor stylisten en fotografen uit Hillywood. De Groot groeide op in Oss, stond 35 jaar met wol op de Osse markt en speelde in bandjes als Time Machine. Ook nu kruipt hij nog achter het drumstel van band The Chase. Daarnaast geniet De Groot – vader van twee - van zijn twee kleinkinderen.

Café
Ik hou van De Winkel, in de Peperstraat. Lekker eigentijds en ik krijg daar het gevoel even ergens anders te zijn. Wat muziek betreft is Caffee Toffee echt mijn stamkroeg. De bandjes die daar komen, geweldig!

Winkel
Mencave aan de Molenstraat. De manier waarop Jelske vanuit haar eigen visie iets neerzet, respect! Zij kijkt buiten de traditionele merken en alles wat je in de ketens ziet. Ik vind het mooi hoe zij haar pad zoekt binnen een nieuwe markt. Niet voor niets dat ze een prijs won voor haar ondernemerschap.

Mooiste plek
De Geffense bosjes. Hier kwam ik vroeger als kind al. En nu woon ik er. Ik hoef niet naar Spanje of de Canarische eilanden voor vakantie. Met zo’n weer als afgelopen week kan ik gewoon iedere ochtend een frisse duik nemen in het water. En wil ik een terrasje pikken, dan ga ik naar Oss. Gezellig bijbuurten met iedereen.

Mooiste herinnering
Ik heb heel veel mooie herinnering. Ben ook niet zo van het mooiste, het liefste, het fijnste kiezen. Ik ben van de momenten pakken. Dat kan al een foto zijn of de natuur. Of bijvoorbeeld in de ochtend naar een vogel luisteren. Er zijn iedere dag mooie momenten, ik hoef nergens naartoe te leven.

Op de schop
De ideeën die ik hoor over de Wal in Oss, wat betreft een park, dat vind ik goede ideeën. Voor het voormalige V&D zie ik niet echt oplossingen, dus wat mij betreft mag het plat en mogen ze een park maken waar ruimte is voor cultuur en beleving met natuurlijke materialen. Een beetje zoals mijn handel!

Ontspanning
Muziek, motorrijden, een boswandeling met mijn vrouw Annemieke en genieten van de kleinkinderen. Soms kom ik daar nog te weinig aan toe. Een van mijn goede voornemens is hier meer tijd voor te nemen!

Eeuwig zonde
Ik ben niet zo bezig met dingen die zonde zijn. Ik ben vooral bezig met positieve dingen. Ja oké, ik vind het jammer dat er weinig over is van het Osse centrum uit mijn jeugd, maar ik zie ook hoe aanloopstraatjes als de Houtstraat en de Peperstraat steeds mooier worden.

Oss in één zin
Een multiculturele, veelzijdige stad waar de gekste dingen gebeuren: mijn hometown!

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.