Volledig scherm
Loes de Ruiter.

De Stad Van… Loes de Ruiter

Za 15 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Loes de Ruiter.

Door Rachelle Suppers

Loes de Ruiter woont al haar hele 21-jarige leven op Ussen. Ze deed mee aan het project ZomerOndernemer en werd verkozen tot beste jonge ondernemer van Oss en Bernheze. Met haar sieradenwebshop Loesalike behaalde ze op landelijk niveau de tweede plaats. Maar eigen sieraden maken en nieuwe trendy mode-items importeren uit Japan is niet het enige dat ze leuk vindt. Ze studeerde ook af als front office manager in de toerismebranche en ze doet een thuisstudie om gewichtsconsulent te worden. Binnenkort verhuist ze hoogstwaarschijnlijk met haar vriend naar Elst, omdat ze start met werken bij de klantenservice van een zorgverzekeraar in Arnhem.

Restaurant/café
La Colline op de Heuvel. ’s Avonds kun je hier gezellig iets drinken en nacho’s eten. En het is ook nog betaalbaar. Het is ook wel een plek waar veel jeugd komt.

Winkel
MiCasa in de Schakel. Een gezellig ingericht winkeltje met aparte spulletjes. Ik vond het al leuk toen het nog veel kleiner was.

Mooiste herinnering
Vroeger ging ik vaak met mijn ouders naar de Elckerlyc en de kinderboerderij. Dat vond ik geweldig. Of iedere week boodschappen doen met mijn vader, daar kan ik ook van genieten.

Mooiste plek
Is het stom als ik ‘thuis’ zeg? Dat is namelijk echt mijn favoriete plek. Oss-West, thuis best. Ik ben heel close met mijn ouders. We koken samen en kijken ’s avonds gezellig op de bank een serie. Ik kan me ook geen betere ouders wensen. Ze hebben me altijd gesteund en gezegd: ‘Je moet iets gaan doen wat je leuk vindt, niet iets waarmee je veel geld verdiend.’ Nou, dat heb ik gedaan!

Op de schop
Dat lelijke, vieze gebouw waar V&D in zat. Dat mag echt weg. Dat vond ik al, maar nu al helemaal.

Eeuwig zonde
Dat er op uitgaansgebied zoveel weg is voor de jeugd. Er is niet meer echt een plek om samen te komen en elkaar te ontmoeten. Je moet echt afspreken met elkaar. Nu moet ik Oss echt uit om op stap te gaan. Dan gaan we naar Nijmegen of Den Bosch, maar liever zou ik gewoon in Oss blijven.

Oss in één zin
Oss moet uniek blijven zoals Oss is.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.