Volledig scherm
Marga van Rooij.

De Stad Van... Marga van Rooij

Ma 22 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Marga van Rooij.

Door Rachelle Suppers

Al twintig jaar frunnikt ze aan nagels en polijst ze andermans voeten. Eerst deed ze dit altijd vanuit huis, maar sinds februari runt de Osse Marga van Rooij haar nagelstudio op de Berghemseweg. Naast vrouwenhanden voorzien van kunstwerkjes geeft ze hier ook workshops en is ze pedicure. Dat doet ze goed, want er is zelfs een wachtlijst. Van Rooij is geboren in Herpen, maar verhuisde op haar 8ste naar Oss. Ze is het zusje van die andere Van Rooij die muziek maakt, deed jaren aan taekwondo op wedstrijdniveau en is nu moeder van een zoon (16) en een dochter (13). Taekwondo doet ze nog steeds, maar nu vooral omdat dat leuk is samen met de kids.

Café
Als er iets te doen is in de stad, ga ik graag naar De Keijzer op de Eikenboomgaard. Altijd leuke muziek en je komt veel bekenden tegen.

Winkel
Ik kom bij de Jumbo voor boodschappen en voor kleding kom ik bij Ter Horst Van Geel en bij Julietta in de Sint Leonardusstraat. Verder is er voor mij niet veel meer in de stad.

Mooiste herinnering
De geboortes van mijn twee kinderen. En ik heb ook mooie herinneringen aan mijn jeugd in Oss. Dan verzamelden we altijd bij ‘het huisje’ in de Pater Bleijsstraat en gingen we naar de Kriekeput of gewoon even kletsen. Ja, een soort hangplek voor de jeugd. Het was een straat van mijn huis vandaan, dus mijn moeder kwam altijd wel even ‘toevallig’ langs als ze een boodschap moest doen.

Mooiste plek
Lekker de polder in, richting Berghem. Of als we gaan fietsen de dijk op, richting de bierbrouwerij in Oijen. Maar de Heuvel vind ik ook mooi om lekker een terrasje te pikken met mooi weer.

Op de schop
De Singel 1940-1945. Dit is al aangepakt, maar ik snap echt niet hoe ze het zo hebben kunnen maken. Wanneer er een ambulance voorbij moet, kun je geen kant op. En dan dat fietspad, dat moet veilig zijn, maar daar rijden gewoon auto’s op.

Eeuwig zonde
Als je foto’s ziet van het oude Oss, zie je zoveel mooie gebouwen. Alles is afgebroken en er is nieuwbouw voor in de plaats gekomen. Zo zonde. Ook zonde is het dat er weinig is voor de jeugd in Oss. Ik moet mijn dochter naar de Lunenburg brengen en mijn zoon naar de Time Out.

Ontspanning
Taekwondo, met hond Nincho wandelen door de polder, een terrasje pikken en een dagje naar de sauna.

Oss in één zin
De straten en bekenden maken het een thuis, maar omdat er veel verdwijnt moet ik het wel vaker buiten Oss zoeken.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.