Volledig scherm
Mari-Anne Marijnissen.

De Stad Van... Mari-Anne Marijnissen

Za 21 jan: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Mari-Anne Marijnissen.

Door Rachelle Suppers

Velen zullen haar kennen als ‘de vrouw van’ of tegenwoordig ‘de moeder van’. Of misschien zelfs als ‘de dochter van’. Haar vader was één van de oprichters van TOP Oss. Ook kun je Mari-Anne Marijnissen (65) kennen van haar strijd voor speeltuin de Elckerlyc, natuurlijk de SP en de periode waarin zij wethouder jeugd, cultuur en media was. Zeg je Mari-Anne Marijnissen, dan zeg je Oss. Ze groeide hier op, ging naar de MMS (nu Maaslandcollege), turnde bij TurnOss, hockeyde in het eerste bij Rapidity (nu MHC) en werkte al die tijd in het onderwijs. Nu is Marijnissen met pensioen. Ze is nog steeds betrokken als bestuurslid bij de SP in Oss.

Restaurant
Als wij gaan eten, gaan we meestal voor een kleine hap naar Piccola of de Keurvorst in Ravenstein. Of naar het Balkan restaurant aan de Spoorlaan. En ik ben ook wel van de terrasjes. Bij Venezia op de Heuvel zit ik ook graag. Een heel mooi gebouw ook.

Winkel
Bij De Kiep kan ik altijd slagen. En ik kom graag bij Derijks en bij bloemenzaak Josina aan de Nieuwe Hescheweg. O ja, de schoenmaker – Michael’s – in de Molenstraat vind ik ook een hele fijne zaak en brood haal ik bij ’t Oventje.

Mooiste plek
De Stelt vind ik een mooie plek om te wandelen. Het Jan Cunenpark is ook een mooie plek, al is het helaas wel veel kleiner geworden.

Mooiste herinnering
Toch wel de opening van de speeltuin. Dat was een mooi moment, na vijf jaar langs alle deuren te zijn gegaan. Het zag op deze dag zwart van de mensen, zo druk was het. Een hele spannende dag ook. Ik herinner me nog dat er zoveel mensen op een touwbrug stonden dat we ons afvroegen of het touw het wel zou houden, haha. Het was een hele mooie dag. De Elckerlyc is uniek voor Oss en zelfs voor Nederland.

Ontspanning
Wandelen met onze hond Zotte en vriendinnen. En dan daarna gezellig ergens wat eten of drinken. De bestuursfunctie binnen de SP is voor mij ook ontspanning. Ik vind het nog steeds leuk om hier actief voor te blijven.

Op de schop
Dat kunstwerk van de pillenstrip bij het station. Wat is dat lelijk. Onsmakelijk ook, die rode kleur in de ‘stopweek’ ten teken van menstruatie. Dat ze het op het terrein van MSD zetten. Nog zo’n anders cadeautje: de waterfontein op de Heuvel. Hartstikke leuk voor kinderen, maar moest die betonnen bak er omheen? Kon dat niet in de grond gegraven worden?

Eeuwig zonde
Zonde natuurlijk dat er veel gebouwen zijn verdwenen zoals het postkantoor en de oude Paterskerk. Ook zonde: het ontbreken van een openluchtzwembad en dat Organon verdwenen is uit Oss.

Oss in één zin
Een prettige stad en my hometown!

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Blogs