Volledig scherm
Mariëtte Radstake

De Stad Van… Mariëtte Radstake

Za 26 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Mariëtte Radstake.

Door Rachelle Suppers

Ze was zes jaar lang voorzitter van de Osse afdeling van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). Twee weken geleden gaf ze het stokje door aan ondernemers Ziggy Duijns en Jop Roeland. Mariëtte Radstake (56) is geboren in Schijndel en woont in Veghel. In 2002 kwam ze naar Oss om daar het horecateam van de Lievekamp te ondersteunen als horecamanager. Horeca zat er al vroeg in. Op haar 23ste runde ze een lunchroom in Eindhoven en later een restaurant in Schijndel.

Restaurant
In Oss zitten veel mooie restaurants en er zijn ook veel mooie horeca-initiatieven. Voor lunch ga ik meestal naar het City Hotel of naar De Nieuwe Wereld.

Winkel
Ter Horst Van Geel. Een hele bijzondere winkel met al die verschillende merken. Ik winkel ook meer in Oss dan in Veghel. Derijks vind ik ook een hele leuke zaak.

Eerste indruk
Niet lachen, maar de eerste keren dat ik in Oss kwam vond ik het een doolhof.

Mooiste herinnering
Een mooi moment vond ik de start van de horeca in de Lievekamp. Lange tijd werd dit uitbesteed aan het City Hotel. De start van een eigen horecateam was om twee redenen speciaal: we kregen snel contact met de horeca uit de stad omdat zij natuurlijk nieuwsgierig waren naar wat wij gingen doen en de Lievekamp kreeg er ineens heel veel collega’s bij. Ons team bestaat uit 25 tot 30 personen.

Mooiste plek
De Maashorst. Een prachtig gebied, met ook veel mooie horeca!

Op de schop
Dat lelijke gebouw in de Molenstraat. Dan heb je op de hoek zo’n prachtige villa waar het museum in zit en een mooi opgeknapt gebouw tegenover het TBL en dan staat er naast de school zo’n lelijke staalconstructie.

Eeuwig zonde
Lelijke graffiti op verschillende plekken. Bijvoorbeeld op de toren van de Lievekamp. Het valt bijna niemand op, maar ik zie het wel. Daarom een oproep aan alle graffitispuiters: als je het doet, maak dan iets moois. Dit geldt trouwens niet alleen voor Oss, hoor.

In één zin
Een stad die bijna alles te bieden heeft en waar het fijn werken is.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.