Volledig scherm
Nadia Bruggeman.

De Stad Van… Nadia Bruggeman

Za 16 jul: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Nadia Bruggeman.

Door Rachelle Suppers

Met haar bloemenzaak fleurt ze de Walstraat enorm op. Nadia Bruggeman (29) opende in maart de zaak Nadia Bijzonder Bloemen. Iets wat ze eerder al deed in Helmond, waar ze de winkel Flowers & Inspiration runde. Van oorsprong komt Bruggeman uit Aarle-Rixtel, maar de liefde voor Osse tennisleraar Thijs Gielis bracht haar bijna drie jaar geleden naar Oss.

Café
Borrelen doen we meestal op de Heuvel bij De Nieuwe Wereld of bij De Winkel in de Peperstraat. Altijd een gezellige sfeer hier en net even anders dan anders. En bij De Winkel hebben ze lekkere wijn!

Winkel
Voor kleding kom ik bij Ter Horst Van Geel. Sieraden vind ik bij Ditjes & Dotjes aan de Burgwal, een hele leuke winkel. Ze hebben daar ook van alles wat. Kopen doe ik trouwens in de winkel, niet via internet. Je moet elkaar ook wat gunnen.

Mooiste plek
We wandelen graag in Herperduin. Heel fijn, even lekker uitwaaien. Maar alleen als we tijd hebben.

Mooiste herinnering
Natuurlijk de opening van de zaak. Leuk ook dat er veel andere Osse ondernemers kwamen en me oprecht succes wensten. Ik kreeg hier meteen een ‘thuisgevoel’. Dat komt echt door de mensen. Sommigen doen alsof ik hier al jaren zit.
Mijn allereerste herinnering aan Oss was trouwens een bezoekje aan de golfbaan – de Oijense Zij – voor een date. Nee, ik kon er niet veel van, maar dat was wel mijn eerste ontmoeting met Oss.

Op de schop
Nou, de kruising Walstraat-Burgwal, daar mag wel iets aan gedaan worden. Ze rijden altijd zo hard over dit korte stukje. Het zou me niets verbazen als dat eens een keer misgaat.

Ontspanning
Als ik tijd heb, ga ik sporten. Dat deed ik eerst heel veel, maar door de zaak is dat toch minder nu. Maar wandelen en borrelen met vrienden is voor mij ook ontspanning. Dan hoef je even lekker nergens aan te denken.

Eeuwig zonde
Jammer dat hier geen wijnbar zit. Ja, die komt er misschien wel een hier op de hoek, maar dat is nog afwachten.

Oss in één zin
Een groot dorp waar ik me thuis voel.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.