Volledig scherm
Patrick Passage.

De Stad Van… Patrick Passage

Za 24 okt: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Patrick Passage.

Door Rachelle Suppers

Vooruit, een echte Ossenaar is het niet, maar Patrick Passage (31) is wel dagelijks in Oss te vinden. Twee jaar geleden opende de Veghelnaar zijn Brownies & Downies aan de Oostwal waar hij zelf in de keuken staat en het personeel aanstuurt. Sinds kort is het niet langer alleen een lunchzaak. Op donderdag- en vrijdagavond verandert de zaak in een ‘burgerrestaurant’. Brownies & Burgers dus. En de echte fijnproevers kennen Passage wellicht nog van de Business Gala’s in Oss waar hij regelmatig als kok voor catering Hutten stond.

Restaurant
Natuurlijk Brownies & Downies, maar als ik dan toch een andere collega moet noemen dan ga ik graag naar Cordial. Een fantastische zaak waar je heel lekker en gezellig kunt eten. Niet voor niets een sterrenrestaurant.

Winkel
Kookstijl. Daar hebben ze alles wat een echte hobby of professionele kok nodig heeft.

Beste herinnering
Die ligt bij bioscoop Utopolis. Daar kwam ik vroeger al om de leukste films te bekijken.

Mooiste plek
De Elzenhoek. Een prachtig stukje natuur in een drukke stad.

Op de schop
Ze mogen zich meer richten op de aanloopstraten van het centrum. Het centrum is net een taart. Hoe mooi de binnenkant ook is, als de buitenkant niet mooi is begint er niemand aan.

Eeuwige zonde
Dat Oss met festivals en evenementen goed bezocht wordt, maar dat ze het niet voor elkaar krijgt om de bezoekers in de stad te houden.

In één zin
Oss is een stad met een levendig centrum en met veel leuke evenementen door het jaar heen.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.