Volledig scherm
Pleun Wagemakers.

De Stad Van... Pleun Wagemakers

Za 16 apr: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Pleun Wagemakers.

Door Rachelle Suppers

Koningsdag in aantocht, daarom deze keer een ‘koninklijke’ kandidaat. Begin vorig jaar nam ze het stokje over van haar (stief)pa Wil van den Berg. Nu runt zij samen met haar partner Koning Bodyfashion aan het Walplein én de Livera aan de Kruisstraat. Het ondernemerschap is de geboren en getogen Osse Pleun Wagemakers (34) dan ook met de paplepel ingegoten. Moeder Hetty van Leur staat nu ook in de Koning, maar vroeger runde zij een eigen winkel in de Molenstraat waar uiteindelijk de keten in hobbywinkels Pipoos uit ontstond. Binnenkort opent Wagemakers een derde zaak: in Uden komt weer een Livera. Ze is moeder van twee en woont sinds een kleine vijf jaar op ’t Reut in Berghem.

Restaurant
Het komt niet vaak voor, maar als we met de kinderen gaan – ze zijn nog jong, 4 en 6 – dan wordt het het pannenkoekenhuis, de Oude Maas. Maar op koopavonden eten mijn moeder en ik altijd wat bij Corretto in de Schakel. Vaste prik!

Winkel
Ik heb niet echt een voorkeur, maar in een winkel wil ik net zo gastvrij ontvangen worden als wij dat doen bij de Koning. Ik probeer ook altijd te kopen bij klanten die in onze winkel komen. En echt, ik kan alles in Oss vinden wat ik nodig heb.

Mooiste herinnering
Dat is toch wel de tijd dat we in de Molenstraat woonden. Lekker buitenspelen, richting de bibliotheek en tegen het spoor. Dat was toen nog een redelijk braakliggend terrein. Daar bouwden we in een kastanjeboom hutten. Ook in het Jan Cunenpark speelden we vaak. En dan snel het museum inschieten als verstopplek. Totdat we er weer uitgestuurd werden, natuurlijk.

Mooiste plek
Dat is wanneer je van Herperduin naar Berghem fietst, via de Kriekeput. Ik hoef echt niet op vakantie, als ik daar zie dat de beesten gewoon midden op het pad staan. En een andere mooie plek, vind ik toch wel het Osse centrum. Heel fijn om daar te zijn, met de terrasjes en de mensen die je kent.

Ontspanning
In de zomer op een terrasje met een ijsje en de kinderen bij de watertafel. Ze kunnen niet wachten om daar weer te spelen. Trouwens, mijn eigen achtertuin is ook prima ontspannen hoor.

Op de schop
De mentaliteit van veel Ossenaren. Kijk eens hoeveel mooie dingen we hebben! De kermis, Muze Misse en het Food Festival, bijvoorbeeld.

Eeuwig zonde
Dat het ziekenhuis weg is. Ook zakelijk gezien. Wij verkochten ontzettend veel nachtkleding aan bezoekers van het Osse ziekenhuis voor familieleden die onverwacht langer moesten blijven. De nachtkleding hebben we echt zien kelderen na het vertrek. Wie weet, als we straks in Uden openen dat het daar weer gaat lopen.

Oss in één zin
Gezellige ondernemende stad met veel mogelijkheden.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement