Volledig scherm
Ron Megens.

De Stad Van... Ron Megens

Za 5 nov: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Ron Megens.

Door Rachelle Suppers

Toen hij begon met werken voor theater de Lievekamp, moest hij voorstellingen nog onder de aandacht brengen door middel van een typemachine. Ja, Ron Megens (50) werkt al bijna 28 jaar voor het Osse theater. Inmiddels hij hoofd marketing en kiest hij als programmeur – samen met de directeur – de voorstellingen. Hij is opgegroeid in Herpen, woonde daarna in Oss en nog even in Schaijk, maar dertien jaar geleden verhuisde hij weer naar Oss. Megens heeft een zoontje van 7 en een dochtertje van 4, speelt basketbal en springt af en toe op de motor.

Restaurant/café
Vroeger kwam ik bij ’t Kaatje. Dan maakte ik thuis een lijstje met tien nummers die ik later – met een pilsje erbij – aan de dj gaf die bovenin het café stond. Gegarandeerd dat de nummers dan gedraaid werden. Nu ga ik graag eten bij Buitengewoon. Ook Trien in Herpen is goed bevallen.

Winkel
Ik ben niet zo van het winkelen, alleen als het nodig is. Als ik er dan drie moet kiezen omdat ik daar goed geholpen wordt: de Wereldwinkel, Derijks en Opera for men in de Kerkstraat. Ik geloof in de ideologie van de Wereldwinkel, Derijks vind ik een mooie winkel die niet zou misstaan in een stad als Amsterdam en bij Opera for men weten ze altijd wat mijn stijl is. Dan sta ik binnen een kwartier weer buiten.

Mooiste herinnering
Toch de geboorte van mijn zoon. Hij is nog in het Osse ziekenhuis geboren. De geboorte van mijn dochter was ook mooi, maar dat was in Veghel.

Mooiste plek
Als ik met de motor wegga, rijd ik over de dijken. Alle dijken hier zijn mooi. Of je nu bij Oijen, Keent of ’t Wild bent. Het maakt ook niet uit of je naar links of naar rechts kijkt. En ik kom graag in de bossen bij Herperduin. Dat is ook nostalgie, dan denk ik aan vroeger, aan het Indianenkamp in Herpen. Dat overigens nog steeds veel mensen bindt.

Op de schop
Eerst had je dat lelijke verpauperde pand aan de Berghemseweg. Dat is inmiddels opgelost en hier zijn nu mooie appartementen voor teruggekomen. Nu heb je dat pand aan de Molenstraat waar voorheen Speelmans zat. Het ontsiert de aanloopstraat naar het centrum. Die pukkel mag van mij wel weg.

Eeuwig zonde
Dat Oss geen ziekenhuis meer heeft. Met bijna 100.000 inwoners, het verzorgingsgebied Bernheze en Landerd meegerekend, is het echt een gemis. Oké, je bent misschien dan wel zo in Uden als je eenmaal Paalgraven voorbij bent, maar in mijn geval moet ik dan eerst nog wel heel Oss doorcrossen. Maar ja, het is zoals het is.

Ontspanning
Motorrijden, basketballen in Grave en bezoekjes aan het theater.

Oss in één zin
Een groene stad met karakteristieke kerndorpen waar het goed leven en recreëren is.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.