Volledig scherm
Thijs Verhoeven.

De Stad Van... Thijs Verhoeven

Ma 1 aug: Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Ossenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze keer Thijs Verhoeven.

Door Rachelle Suppers

Hij groeide op in de Krinkelhoek, ging naar de Mavo St. Jan en dook later het toerisme in. Hij ging naar Zwitserland, Nieuw-Zeeland en reisde door Nederland voor werk in de hotelsector. Later vond Thijs Verhoeven (36) zijn echte passie: films maken. In 2012 maakte zijn eerste film Ruben. Een film over een jongen die gepest en mishandeld wordt op school, omdat hij homo is. Hiervoor ontving Verhoeven de Young Positive Media Award 2013. Vloggen doet hij ook, onder de naam IAMTHIJS. Ook werkte Verhoeven als cameraman voor Dtv, figureerde hij in films als Gooische Vrouwen en Feestje en kun je hem kennen als gezicht achter de frituur bij snackbar Loeffen, waar hij nog steeds werkt.

Restaurant
Ik kom graag bij H32. Daar weten ze wat gastvrijheid betekent en Pierre Vink weet wat ondernemen is. Een prachtige zaak. Ook een fijn zaakje: Corretto in de Schakel. Hier kom ik graag een krantje lezen en een kop koffie drinken. Grappig ook, ik heb nog een bezichtiging gehad op deze plek. Ik had precies hetzelfde idee als de huidige eigenaar, maar dat is toen niet doorgegaan. Mooi om te zien wat de huidige eigenaar ervan heeft gemaakt!

Winkel
Voor kleding ga in naar Sting. Mooie winkels vind ik ook Opera for men en Mencave. Ik kijk hier graag binnen, maar mijn budget laat het helaas niet altijd toe hier iets te kopen. O, en Ditjes & Dotjes! Daar kom ik ook graag, een heel leuk winkeltje met ook leuke dingen voor mannen.

Mooiste herinnering
In de wijk heb ik een hele fijne jeugd gehad. Op school was dat minder, daar ben ik veel gepest. Daarom heb ik een hele mooie herinneringen aan de premiere van Ruben tijdens het filmfestival in Vlissingen. Hier kwamen behoorlijk wat emoties los. Mooi ook dat ik voor deze film heb kunnen draaien op mijn oude middelbare school in Oss.

Mooiste plek
Het Bomenpark in Heesch. Hier kun je lekker wandelen en ook leuk zitten. En het groene pleintje in de Schakel, waar Corretto dus zit, dat vind ik ook een fijne plek. Dat straalt rust uit.

Op de schop
De Burgwal mag van mij wel worden aangepakt. Nu ziet het er rommelig uit, het zou meer bij het winkelgebied getrokken mogen worden. Ik zou zeggen: beperk het verkeer en maak er een voetgangersgebied van.

Eeuwig zonde
Dat mijn oude school, de Mavo St. Jan, grotendeels leegstaat. Van het achterste pand zou je best iets moois kunnen maken en in de oude leslokalen zouden bijvoorbeeld best werkplekken gemaakt kunnen worden. Heel jammer, het is nog steeds zo’n mooi gebouw.

Ontspanning
Met vrienden wat drinken op het terras, door de stad lopen en even alleen een krantje lezen.

Oss in één zin
Wees jezelf, dan doen we al gek genoeg.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.