Volledig scherm
Omdat de wijnkelder van Van der Straten in Dieden maar 1.60 meter hoog is, zijn er voldoende stoelen om even te zitten. © In Alle St(r)aten

‘Escape roomen’ in plaats van bowlen

Wo 25 nov: Je moet het maar durven, je vrijwillig laten opsluiten in een ‘escape room’. Binnenkort kan dit in Oss en in Dieden. En, het schijnt nog leuk te zijn ook.

Door Rachelle Suppers

Het doel van deze real-life game is dat je binnen een uur weet te ontsnappen, vandaar de naam. Dit doe je niet alleen, maar met een team van maximaal zes personen. Anders dan in de virtuele wereld kun je bij dit spel dus al je zintuigen gebruiken en dat maakt het nou net zo leuk. De hype deed Amsterdam, Utrecht en Eindhoven al aan, maar binnenkort kunnen we ook een avondje ‘escape roomen’ in Oss en in Dieden.

In het horecagedeelte van de Rusheuvel openen 1 december twee Challenge Rooms: een met een spookachtig moord thema en een met een gestoorde dokter. Initiatiefnemers (en vrienden) zijn Martijn van de Laar, Rob Dalderop en Wouter van Sonsbeek. Nummer drie opent op 20 december in Dieden bij ‘In Alle St(r)aten’, zoals ondernemers Kim en Arthur van der Straten zich noemen. Ze beginnen met een wijnkelder – van 1.60 m hoog, dus bukken! – en willen in maart nog een ‘schuilkelder’ openen. Stadsgezicht nam alvast een kijkje bij de laatste voorbereidingen en het mag gezegd worden: beiden locaties zien er enorm spannend en verzorgd uit!

Voor wie nog steeds geen idee heeft, hier een klein voorbeeld.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Volledig scherm
In de Rusheuvel komen twee Challenge Rooms. Een heeft het thema 'Villa Nuvelstijn' (foto) en het andere thema is 'Dokter Freud'. © Rachelle Suppers
Volledig scherm
De ruimte is veertig meter lang en bestaat uit drie kamers. © In Alle St(r)aten
Volledig scherm
Een sfeerimpressie van 'Villa Nuvelstijn' in de Rusheuvel. Vanaf 1 december open. © Rachelle Suppers