Volledig scherm
© Thinkstock

Extra bezoekers voor Osse centrum, maar wat merkt winkelier ervan?

Woe 7 dec: De geconstateerde spectaculaire groei in aantal bezoekers in het Osse centrum bleef gisteren niet onbesproken in het centrum. Maar liefst 100.000 bezoekers meer in november dit jaar dan vorig jaar, gemeten aan de hand van mobiele telefoons. Hartstikke mooi nieuws natuurlijk, maar wat hebben de winkeliers hiervan gemerkt? Betekent dit nieuwtje ook dat er meer verkocht wordt dan vorig jaar? Een kleine steekproef.

Door Rachelle Suppers

Filiaalmanager Cindy van Kessel van schoenenzaak Van Haren op de Heuvel lacht. „Wij hebben daar helemaal niets van gemerkt”, bekent ze. Ook bij Handyman op het Walplein werd de deur niet plat gelopen deze maand. „Eerlijk gezegd wordt het sinds 2012 alleen maar minder. We moeten het komend jaar zelfs met een mannetje minder gaan doen”, geeft filiaalhouder Bas van der Laak toe.

Bij parfumerie ICI Paris XXL hebben ze ook geen vloed aan extra kopers gezien. „Maar het is ook niet minder. Gewoon, eigenlijk een beetje hetzelfde”, aldus de leidinggevende aldaar.

Rita Snoeks verhuisde met haar Bijoux 4 all begin 2015 van de Galerij naar de Heuvel. De klandizie is daardoor wel enorm toegenomen. „Maar ik verbaasde me eerlijk gezegd wel over die 100.000 extra bezoekers. Ik kan niet zeggen dat ik dit jaar meer mensen binnen heb gehad dan vorig jaar.”

Is er dan echt niemand die iets gemerkt heeft van die 100.000 extra bezoekers voor het centrum?

Ondernemer Sjack Esmyer vindt dat we het anders moeten bekijken. „Ik heb de reacties op jullie website ook gelezen, die zijn niet mals. Maar laten we ervan uitgaan dat er echt aanzienlijk meer mensen het Osse centrum hebben bezocht dan vorig jaar, dan is dat toch goed? Koopt een passant misschien vandaag niets, volgende week ook niet, maar volgend jaar wel, dan heeft het toch wat opgeleverd. Alle passanten zijn potentiële klanten”, vindt de ondernemer uit de Kerkstraat. „Pas nog kwam hier een stel informeren naar een konijntje dat ik voor de deur had staan. Daar heb ik toch uiteindelijk toch een complete interieuropdracht aan overgehouden”, licht Esmyer zijn stelling toe. De extra centrumbezoekers zijn zijn deur dit jaar in ieder geval niet voorbij gelopen. „Vorig jaar had ik een flut-Sint. Dit jaar was het aanzienlijk beter dan vorig jaar. Ik merk echt dat het steeds drukker is in het centrum, er borrelt van alles. Eerlijk is eerlijk, ik was wel - op een positieve manier - verrast over het aantal toegenomen aantal bezoekers. Ik had niet verwacht dat het aantal zo hoog zou zijn. ”

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.