Volledig scherm
Uitzicht vanuit de tuin van Koornstraat 10.

Gillen in 'horrorhuis' op Koornstraat Oss

Woe 26 okt: Een muf vervallen schoolgebouw met tal van lege kamers en gangen, een binnentuin vol onkruid met de statige Grote Kerk op de achtergrond. Veel meer is er niet eens nodig voor een ‘horrorhuis’. En het staat er gewoon al, op Koornstraat 10.

Door Rachelle Suppers

Toch kon er nog best een schepje bovenop, vonden de twaalf mama’s van de Osse stichting Mama’s met een missie. En dus worden er gerafelde vuilniszakken aan plafonds bevestigd, muren bekleed met zwarte doeken en worden er operatiekamers ingericht. Met vooral heel veel bloed.

Het heeft alles te maken met de Halloween Fright Nights die de stichting donderdag- en vrijdagavond brengt. Met maar liefst 70 vrijwilligers, 18 enge kamers en hoogstwaarschijnlijk één vervelende cliniclown. „Hebben we overlegd met de politie, hoor”, verzekert Mientje Bloemers, één van de mama’s en het brein achter het duistere horrorverhaal dat zich afspeelt in het huis.

Met veel geluk en op het nippertje mochten de mama’s het pand in bruikleen nemen in overleg met bouwbedrijf Berghege en het Osse centrummanagement. Vorig jaar hield de club voor de eerste keer een tocht bij de Naaldhof. „We wilden dit keer echt naar binnen. Je kunt mooi weer niet af blijven dwingen”, vindt Bloemers.

Het geld dat wordt opgehaald met de horrortocht gaat naar Sinterklaascadeautjes voor kinderen en naar kerstpakketten voor minderbedeelden. „Want hoe leuk we Halloween ook vinden, uiteindelijk doen we het voor hen”, verzekert de mama.

Morgenavond gaat het huis open. Hier wordt ‘het echte verhaal’ van het Sint-Annaziekenhuis verteld. De plek waar Anna Vos De Wael na een schenking van 17.000 gulden de scepter zwaait. Ook de zusters van de liefde spoken rond. Een verhaal deels gebaseerd op waarheid, maar dan in een bloederig jasje en zonder goede afloop. Kippenvel verzekerd!

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Volledig scherm
Een van de 18 kamers in het horrorhuis. De 'kinderafdeling'.