Volledig scherm
Roodkapjes rechterhand wordt nog even gemonteerd.

‘Gluren’ in sprookjeshuizen in winkelcentrum De Ruwert

Do 28 jul: Er was eens een winkelcentrum genaamd de Ruwert. Een geliefde plek voor papa’s, mama’s en oppassende oma’s die hier boodschappen doen. Naar de keurslager, even nog langs bakker Bart en nog een bloemetje halen. Maar voor kinderen is de plek een verschrikking.

Door Rachelle Suppers

Oké, met een beetje geluk krijg je een worstje bij de slager en een snoepje van het kassameisje, maar boodschappen doen met mama? Bah bah. Dan ziet ze ook nog een leuk jurkje bij Shoeby en dan komt ze tot overmaat van ramp ook nog overbuurvrouw Toos tegen waar ze een kwartier mee moet ‘buurten’.

Om het de kinderen deze zomer wat aangenamer te maken in het winkelcentrum, plaatst evenementenbureau Cappetti & Nooijen een maand lang drie sprookjeshuisjes. „Dan hoeven de kinderen niet meer rond papa of mama te hangen, maar kunnen ze in een van de sprookjeshuizen naar een verhaaltje luisteren”, aldus Lucré Cappetti.

In de gehuurde sprookjeshuizen zijn de klassieke verhalen van Roodkapje, De Wolf en de Zeven Geitjes en Hans en Grietje te horen. Verteld op band door Rien Poortvliet. „Wij willen de kinderen een leuke middag bezorgen. En natuurlijk naar het winkelcentrum lokken. In de Ruwaard wonen ontzettend veel nationaliteiten en misschien niet alle bezoekers kennen de klassieke sprookjes. Daarom is het ook bedoeld als culturele beleving”, vertelt Cappetti.

De kinderen in de huisjes naar binnen gluren. “Mag ik er ook in?”, klinkt het donderdag wanneer de huisjes worden opgebouwd. Nee, dat mag niet. De huisjes zijn bijna klaar, vrijdag zal er de laatste hand aan worden gelegd. Pas wel op voor de heks, deze ziet er zelfs voor volwassenen behoorlijk naar uit met haar grote boze ogen en doorlopende wenkbrauw. Deze stond er donderdag nog niet. “Ik moet nog een arm maken”, aldus de huisjesbouwer. “Ja, de heks is inderdaad wel een beetje eng voor kinderen. In de toekomst ga ik daar nog wel iets anders op verzinnen”, lacht hij, terwijl er een dak op het huis van Roodkapje wordt geplaatst.

Wel iets om vrolijk van te worden: er is een wensput waar kinderen tekeningen kunnen achterlaten. Drie wekelijkse prijswinnaars mogen een cadeautje uitzoeken. De wensput komt ook vrijdag. Zij bezoeken het winkelcentrum dan in ieder geval tot en met 28 augustus lang en gelukkig.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Volledig scherm
Het huisje van Roodkapje van binnen bekijken.