Volledig scherm
Gery Vos hoopt in mei Radiocafe DeeJay te openen aan de Berghemseweg.

Horecanieuws: Berghemseweg Oss krijgt Radiocafé

Woe 30 mrt: Hij was ere en tijdje uit, maar het bloed kruipt waar het niet gaan wil. Oud-horecaondernemer en dj Gery Vos hoopt in mei zijn eigen Radiocafé te openen aan de Berghemseweg. En die krijgt dezelfde naam als de kroeg die hij van 2004 tot 2008 in de Burgwal runde: DeeJay.

Door Rachelle Suppers

Hij stopte in 2008 aan de Burgwal wegens wateroverlast, vertelt Vos aan zijn keukentafel. Even verderop staat zijn bureau met apparatuur: hét episch centrum van online radiostation Radiocafé DeeJay. “Daar ben ik een half jaar geleden mee gestart, met het oog op de toekomst. Die toekomst is nu. Ik wil een eigen café openen waar live wordt uitgezonden op het radiostation. Ik wacht alleen nog op een vergunning. Wanneer die rond is, hoop ik voor Pinksteren open te kunnen”, vertelt Vos die al zijn leven lang dj is en in de geluidsapparatuur zit.

Als jochie van 16 begon hij echter om een hele andere reden als dj dan de liefde voor muziek. “Zal ik dat eens eerlijk vertellen?”, lacht hij. “Dat was omdat ik indruk wou maken op mijn buurmeisje. Ik was 14 en ging naar jongerensoos ’t Hoefke. Maar zij had alleen oog voor de dj. Dus toen dacht ik: dat ga ik ook doen”, vervolgt hij. En zo geschiedde. Met het buurmeisje is het nooit iets geworden. “Nee, ik sneed in mijn eigen vingers. Meiden vinden dj’s wel interessant, maar tegen de tijd dat ik klaar was met draaien, was iedereen natuurlijk alweer weg”, lacht hij.

In de jaren negentig toerde hij met karaoke discoshows door Nederland. “Dat was toen bijna nergens. Drie avonden per week kon ik wel ergens terecht. Maar op een gegeven moment kon ik het niet meer aanhoren, overal diezelfde nummers”, zucht hij.

De dj opereert nu nog met zijn online radiostation vanuit huis. Vanaf mei hoopt hij dit dus vanuit voormalig eetcafé Asia – werd daar ooit gegeten? – naast d’n Brands te gaan doen. Op vrijdag en zaterdag zullen gast-dj’s komen draaien, zelf is Vos huis-dj in het café. Ook zullen er nog programma’s komen die live te volgen zijn. “Ik heb een programma: Date Tonight. Daarin kan iemand een oproep doen. Mannen of vrouwen kunnen dan reageren en de kandidaat mag kiezen wie hem of haar het meest aanspreekt. Dan bieden wij als Radiocafé ze samen een diner aan.”

Nog even geduld voor Vos, want in april hoort hij of hij een vergunning krijgt. Wanneer dit doorgaat, moet het café nog wel worden opgeknapt. Welke muziek er gedraaid wordt? "Vooral danceclassics. Maar zo'n beetje alles van de seventies tot de zero's. En ja, natuurlijk draaien we een plaat die nu heel populair is ook", aldus Vos.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Volledig scherm
Voormalig Eetcafe Asia wordt Radiocafe DeeJay.