Volledig scherm
Voorheen Momoyama, nu Oss Wereldwok.

Horecanieuws: eerste slachtoffer sushistrijd Oss, na sushi komt wok

Woe 22 jun: Het eerste slachtoffer van de Osse sushi-oorlog lijkt gevallen te zijn. In maart verdween Momoyama stilletjes van de sushi-radar. Dit was het eerste Osse restaurant in sushi volgens het ‘eet-zoveel-je-kunt’-principe.

Door Rachelle Suppers

De twee nieuwkomers in augustus vorig jaar Miru (centrum) en Koyo (Spoorlaan) waren eigenlijk al een teken aan de wand. Het oudste Japanse restaurant - Tanuki - en Tokyo Express ook meegerekend: wat moet een middelgrote stad als Oss met vijf sushizaken? Toen het Brabants Dagblad een artikel wijdde aan de sushistrijd gaf Ting Guan, eigenaar van het voormalige Momoyama, nog aan dat sushi niet zomaar een trend was, net als het wokken. Hij ging zelfs de strijd aan door een afhaal- en bezorgservice op te starten.

Waarom hij nu vertrokken is, is niet bekend. Op de Facebook-pagina van Momoyama staan - naast enkele slechte recensies van februari - een paar berichten van gasten. ‘Jammer dat jullie weg zijn’ en ‘Waarom?’, valt er te lezen. Die laatste vraag blijft onbeantwoord.

Maar er is een nieuwe Chinese ondernemer die het avontuur aandurft op de locatie achter het Golfbad. Misschien was de advertentie met de ‘kennesmakensactie exclusief alcoholisch drinken’ je al opgevallen. Woensdag opende ‘Oss Wereldwok Restauant’ - er mist inderdaad een ‘r’ hier - haar deuren.

Inderdaad, wokken dus (hoewel: er is ook sushi). Bijzonder, want voor Momoyama zat er op deze locatie ook al een wokrestaurant. Waren we niet al heel lang klaar met dat wokken? „We gaan het gewoon proberen”, aldus de onderneemster van de nieuwe wok die zich voorstelt als Fei Chen uit Waardenburg. Eerder runde ze een wok in Gorinchem, laat ze weten. Het restaurant in Oss werd de afgelopen maanden verbouwd en biedt nu ruimte aan 300 gasten. Voor de toekomst van het restaurant is het te hopen dat de kok beter kan koken dan spellen.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.