Volledig scherm
Interieur Da Tommaso.

Horecanieuws: Italiaanse sferen in Peperstraat, Da Tommaso gaat open

Vr 22 jul: De Italiaanse vlaggen hangen uit in de Peperstraat. Een welkomstcadeautje van Centrummanagement Oss (CMO) aan de jongste telg in bedrijf van het straatje. Da Tommaso opent deze vrijdag haar deuren.

Door Rachelle Suppers

In de keuken van Peperstraat 10 is het stikheet, toch laat Federico Fulgosi – een echte Iltaliaanse kok uit Milaan – zich niet kisten door het weer. Geconcentreerd en ietwat gehaast treft hij de nodige voorbereidingen voor vrijdagavond. Om 17:00 uur gaat de keuken los.

Ook eigenaren Yvonne en Thomas den Biggelaar zijn druk met de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i. Er wordt gestofzuigd, een bord wordt nog voorzien van teksten in krijtstift en de bar wordt in orde gemaakt. Toch maken ze even tijd voor een babbeltje.

Waar het tweetal zich in ’t Gengske bezighield met de verkoop van exclusieve Italiaanse producten, staan ze in het nieuwe restaurant op de vloer als gastheer- en vrouw. Yvonne: “We zullen wel wat producten uit de winkel gebruiken, maar de chef kookt. Een restaurant is toch wel iets anders dan een delicatessenzaak.” Op het Italiaanse menu overigens geen pizza, pasta bolognese of lasagne. “Dat kunnen de andere Italianen in de stad al prima, dus dat gaan wij niet doen. Wij gaan voor andere gerechten uit de Italiaanse keuken. Ook gewoon een aperitiefje in de middag, bijvoorbeeld, met een wijntje erbij.” Met de opening van Da Tommaso krijgt het nieuwe horecastraatje van Oss steeds meer vorm. Naar verwachting opent in september Bistro Louis op nummer 14.

’t Gengske – waar zij voorheen een delicatessenzaak met dezelfde naam runden – gaan ze wel missen. “We hebben daar twee jaar gezeten. We willen iedereen bedanken voor de gezelligheid”, aldus Yvonne met een glimlach. De huur van dat pand loopt nog tot en met september. Tot die tijd zijn de producten van Da Tommaso daar nog te koop. In de Peperstraat is de keuken geopend van twaalf tot tien.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Volledig scherm
Yvonne (l) en Thomas (r) van den Biggelaar openen Ristorante Da Tommaso in de Peperstraat. Rechts in het midden chef-kok Federico Fulgosi.