Volledig scherm
Eethuis Miens opent haar deuren. Vooraan Yvonne Althuizen, directeur Interzorg Thuiszorg.

Horecanieuws: koffie bij Miens in Monsterstraat

Woe 8 jun: Reuring in de Monsterstraat! Na jaren het straatje te hebben gemeden, is er nu gezellige bedrijvigheid. Gisteren opende Miens Eethuis haar deuren in het stilgezwegen aanloopstraatje richting Grote Kerk.

Door Rachelle Suppers

Wie het nieuwe buurthuis - een initiatief van Interzorg - betreedt proeft nostalgie. Na 85 jaar dansschool Van Rongen te zijn geweest, kan je op deze plek nu een prima kop koffie drinken of er een dinertje doen.

Dat het ooit een dansschool was, zie je nauwelijks. Ja, de entree zit nog op dezelfde plek, maar de donkere danszaal is onherkenbaar. In het midden een open bar in de kleuren groen en oudroze met daaromheen dito gekleurde krukken en eettafels. Wel zijn de oude houten balken, die onder een laag plafond verscholen zaten, behouden gebleven. Een extra raampje is ingebouwd voor het uitzicht op de Grote Kerk.

Miens moet een ontmoetingsplek worden voor iedereen. „We willen een afspiegeling van onze maatschappij laten zien”, benadrukt Art Lemkens, directeur bedrijfsvoering van Interzorg. In de toekomst komt er ook dagbesteding voor mensen die op welke manier dan ook niet goed mee kunnen op de arbeidsmarkt. „Voor mensen die affiniteit hebben met eten en drinken. Het zou mooi zijn als hier bijvoorbeeld jam gemaakt kan worden die we ook aanbieden aan de gasten. Ook kunnen deze mensen hier een diploma behalen, zodat zij elders aan de slag kunnen in de horeca”, vertelt Lemkens.

Op de bovenverdieping komen studio’s voor alleenstaande ouderen met een smalle beurs. Deze zijn waarschijnlijk in september klaar. Ook aan de overkant wordt door een andere partij geklust aan appartementen. „Wie weet komen er in de toekomst nog meer woningen in de Monsterstraat”, hoopt Lemkens. Maar voor nu: de aanloopstraat is in ieder geval niet langer stil en verlaten.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.