Volledig scherm
De Ontmoeting is nu Het Lokaal.

Horecanieuws: Stadscafé De Ontmoeting is nu Het Lokaal

Do 27 okt: Wie de komende tijd door de Eikenboomgaard loopt en merkt dat de naam ‘Ontmoeting’ verdwenen is: dat klopt. Het oude stadscafé gaat de toekomst tegemoet onder een frisse nieuwe naam: Het Lokaal. De verbouwde zaak is vanaf deze donderdag geopend.
Door Rachelle Suppers

In 1883 wordt er op de Eikenboomgaard een openbare school gebouwd. Die schoolfunctie, die bleef. Al werd het veel later wel een muziekschool. In 1997 verdween de muziekschool en zat de gemeente met het lege pand te koekeloeren. Aan de hand van een uitgeschreven prijsvraag ontstond het concept voor De Ontmoeting. Dat nu dus Het Lokaal heet en daarmee teruggaat naar haar verleden met de schoolbanken.

Maar dat is niet het enige waar de nieuwe naam van de horecagelegenheid naar verwijst. Ze doelt ook op de lokale producten en samenwerkingsverbanden met lokale leveranciers. Dit alles wordt gepresenteerd in een Bierlokaal, Eetlokaal, Cocktaillokaal – met 200 (!) cocktails – en een Wijnlokaal.

Nablijven is hier dus niet zo’n straf. O, je kunt ook Huiswerk meenemen in de vorm van hapjes, drankjes en cadeaupakketten. Krijg je alleen vast geen poëzieplaatje voor als je het weer netjes inlevert. Het Lokaal is vanaf nu iedere dag - behalve maandag, dan is het gesloten - vanaf 16:00 uur geopend.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

Blogs