Volledig scherm
Ricky Snijder (r) opent Manly in de Houtstraat. Hij krijgt hulp van zijn vriendin Anna te Lintelo.

Horecanieuws: van cupcakes naar klein Australië in Osse Houtstraat

Di 26 jul: Cupcakewinkel ’t Hout, vorig jaar maart geopend in de Houtstraat, is niet meer. Dit is nu Manly geworden, een plek waar je terecht kunt voor koffie, een lunch, een daghap en een borrel. Hiermee geeft Simone Snijder het stokje door aan haar zoon Ricky.

Door Rachelle Suppers

Manly. Een naam die toch wat vraagtekens oproept. Wat blijkt: het is de naam van een buitenwijk van Sydney, Australië. “Ik heb daar gewoond”, vertelt het kersverse gezicht van de nieuwe zaak, Ricky Snijder. “Zo’n acht maanden. Ik werkte daar als kok en heb vanuit Manly door Australië gereisd.” Omdat hij zelf niet voor altijd in Manly wilde blijven, heeft hij Manly maar mee naar Oss genomen. “De droom om iets voor mezelf te beginnen was er al, nu deed zich een mooie kans voor.”

Die kans zat hem namelijk in het feit dat moeder Simone al een pandje had in de Houtstraat. Een jaar lang bakte zij er cupcakes, met hulp van haar dochter. Maar deze dochter werd zelf moeder, waardoor Simone toch voornamelijk alleen in de zaak stond. “Vijf hele dagen in de week bakken in mijn eentje was toch wat teveel.” Ricky zag wel heil in de zaak, maar dan moesten de cupcakes er wel uit. Die zijn nog wel verkrijgbaar op bestelling.

Helemaal nieuw in de Osse horeca is Ricky niet. Met baantjes in de bediening en in de keuken bij Koozie, H32, De Nieuwe Wereld en de Bodega kent hij zijn publiek. “Er is inderdaad veel horeca in Oss. Dat wordt lastig, maar ik wil er toch echt graag aan beginnen”, erkent hij. Om anders te zijn dan anderen geeft hij koffieworkshops en werkt hij niet met een vaste menukaart. “We hebben een paar gerechten, als het op is, is het op. Ik probeer ook telkens iets anders op de kaart te hebben.” Wat het interieur betreft probeert de kok vooral het relaxte uit Manly naar Oss te halen. “A home away from home. Ik wil mensen het gevoel geven dat ze even op vakantie zijn. In ‘klein Manly’. Maar dan zonder de zee en het strand”, lacht hij.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.