Volledig scherm
© Bert Kamp/TC Tubantia

Horror: zombies in het Osse centrum tijdens herfstvakantie

Woe 5 okt: Struikelde je twee jaar geleden nog over de bratwursten, bierpullen en lederhosen, nu puilen de winkels uit met pompoenen, puntmutsen en spinraggen. Halloween overspoelt Nederland. Nou moet ik zeggen, winkels als de Action weten van gekkigheid niet meer wat ze aan moeten bieden. Pepernoten, tirolerspullen, kerstversiering, Halloweenmaskers? Een gekkenhuis.

Door Rachelle Suppers

Maar vooral de Halloweenspullen doen het momenteel goed. Ook het Osse centrummanagement ziet wel wat in dat gegriezel. „Er is niet veel te doen in het centrum tijdens de herfstvakantie. Nu valt Halloween in de herfstvakantie, dus mooier kan niet”, aldus een enthousiaste Bianca Hoegée, evenementencoördinator voor de gemeente Oss. En zo gebeurde het. Het centrummanagement belooft een hele week horrorplezier in het centrum, van 24 t/m 30 oktober. Workshops pompoen snijden, zombies grimeren, dansjes van Scream, een speurtocht langs etalages, trick or treat en op de donderdag en de vrijdag een avondprogramma voor volwassenen. Zo is er een exclusief Walking Dead Dinner, opent stichting Mama’s met een missie een horrorhuis in het oude internaat aan de Koornstraat en is er op vrijdagavond een Fatboy-cinema waar de film A Nightmare On Elmstreet wordt gedraaid. „De bioscoop komt op de Heuvel en is in de regio nog niet eerder gedaan”, verzekert Hoegée.

Ook lopen er acteurs verkleed als zombies door de stad, een samenwerking met openluchttheater Hoessenbosch uit Berghem en zijn de winkels op donderdag en vrijdag open tot 22:00 uur.

Het horrorhuis belooft goed akelig te worden. Het verhaal is losjes geïnspireerd op dé Anna Vos de Wael die begin twintigste eeuw een gulle gift deed aan het Osse ziekenhuis. Het Sint Annaziekenhuis. Brrrr! Dus watjes, mijdt het centrum in de herfstvakantie maar. Durfals, ik zie jullie daar!

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.