Volledig scherm
Kindervakantieweek van Kindervakantiewerk Oss-Zuid aan de Osse Industrielaan.

Kindervakantieweek Oss-Zuid: net zo heet als in het oude Egypte

Do 25 aug: Poe, wat een hitte. Echt weer om van een waterglijbaan te glijden, een watergevecht te houden en te buikschuiven. De kinderen die meedoen aan de kindervakantieweek in Oss-Zuid, doen dan ook niet anders.

Door Rachelle Suppers

Gewapend met liters zonnebrandcrème, jerrycans met ranja en meters tuinslang maakt de club vrijwilligers de borst nat. Klaar voor hete dag nummer vier. Het is de 41e editie van kindervakantieweek Oss-Zuid dat wordt gehouden op het terrein van scouting Titus Brandsma aan de Industrielaan. Ieder uur worden de kinderen opnieuw ingesmeerd met zonnebrandcrème. “We willen natuurlijk niet dat ze verbranden tussen al dat spelen door”, aldus Desiree Vullings, een van de twintig vrijwilligers van vakantiewerk Oss-Zuid.

Met 68 kinderen die meedoen in Oss-Zuid, is de kindervakantieweek hier in vergelijking met KAKO Kindervakantiewerk klein te noemen. Maar voor de leiding van de groepen is dat alleen maar prettiger. Lekker overzichtelijk. De jongste groepsleider is slechts 14 lentes jong en heet Adrie van Oers. Hij ligt duidelijk goed in de groep, gezien er drie kinderen aan zijn been hangen en twee aan zijn arm. Dat er voor Adrie zelf geen leeftijdsgenoten zijn, vindt hij niet erg. „Toen ik twee was deed ik al mee. Mijn ouders zaten toen in het bestuur, dus ik ben ermee opgegroeid. Toen ik 13 werd, was ik te oud om mee te doen. Ze vroegen me om mee te helpen. Ik vind het altijd gezellig en leuk om met de kinderen te spelen, dus ik zei ‘ja’. En ik kan lekker mijn energie kwijt”, lacht hij.

Vrijdag is de laatste dag van kindervakantieweek Oss-Zuid. Het thema is dit jaar ‘de vloek van de farao’. Wat die vloek precies is, dat is onbekend. “Daar vragen de kinderen eigenlijk niet eens naar. Die zijn daar niet zo mee bezig”, lacht Vullings. Nee, de spelletjes en de springkussens zijn duidelijk het populairst bij de kinderen. De springkussens moeten wel goed nat gehouden worden, anders wordt het wel erg heet aan de voeten.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.