Volledig scherm
Kookstijl blijft open.

Kookstijl Oss gered door ondernemers uit Megen

Do 24 nov: Opluchting voor onderneemster Anneke Peters van Kookstijl. Haar winkel aan de Burgwal kan gewoon blijven bestaan. En dat dankzij twee ‘reddende engelen’ uit Megen die voorheen nog niet eens gehoord hadden van haar.

Door Rachelle Suppers

Begin oktober kondigde Anneke Peters aan na zeven jaar te stoppen met de winkel vol kookspullen. Mark van de Camp uit Megen (directeur QRS Healthcare) hoorde ervan via een tip van de Rabobank. De vrouw van Van de Camp zou eigenlijk wel een winkel willen, maar met een kleine op komst werd dit idee uitgesteld. Maar of ze de boel dan toch niet konden kopen? Hij ging naar zijn oom Wim Vollenberg van Allora Caffé en al snel waren ze er samen uit: zij gaan deze onderneming redden.

Helaas waren ze te laat om de veiling stop te zetten, dus boden ze mee. Met het hoogste bod namen ze uiteindelijk de hele inventaris van Kookstijl over, maar in plaats van de hele winkel te strippen laten ze alles staan. ,,Het klikt met Anneke en we willen haar helpen. Ze kan prima verkopen en wij kijken op het gebied van administratie mee. We gaan kijken hoe we de omzet kunnen verhogen”, aldus Vollenberg.

Wat de ondernemers er zelf dan aan hebben? ,,Het is vooral de gunfactor. En als Osse ondernemers vinden we het mooi om te kunnen zeggen dat we een andere Osse ondernemer hebben kunnen redden. Daarnaast is de zaak vanaf nu ook een verkooppunt voor de Allora-koffie en onze espressomachines. Het is allemaal erg vers, maar we gaan onze nek op een verantwoorde manier uitsteken om de zaak er bovenop te helpen.” Kookstijl blijft dus gewoon open. Voor Peters alvast een mooi cadeautje voor de komende feestdagen.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.