Volledig scherm
Osse ondernemers uit de Kerkstraat scharen zich letterlijk achter het idee van onderneemster Stacey Tielman. © Fitboss

Krijgt Osse binnenstad een eigen gym?

Vr 7 okt: Een gym in het centrum van Oss. Niet zomaar eentje met een crosstrainer en een paar gewichten, maar een gym met stadse allure. Eentje waar je aan de gang kunt met een kettlebell, kunt boksen en mee kunt doen aan een bikini workout. De Osse personal trainer Stacey Tielman ziet het helemaal zitten. Nog maar een obstakel te gaan voordat de gym open kan: de financiering.

Door Rachelle Suppers

Vol goede moed trok Tielman deze week het centrum door om aandacht te vragen voor haar bijzondere concept. Lokale Osse ondernemers deelden haar Facebook-bericht gretig, maar toch is de bank nog niet helemaal om. ,,Ik leg net de telefoon neer met ze. De bank is erg enthousiast, maar wil maar gedeeltelijk tegemoetkomen omdat ik een te groot risico vorm. Maar we geven het nog niet op, ik ga op zoek naar investeerders”, vertelt de sportvrouw die nu zelfstandig personal trainer is en een ruimte huurt bij Fitland.

Net als Arie Boomsma
Wanneer zij investeerders vindt, zal de gym de naam Fitboss gaan dragen en een plekje krijgen in de Kerkstraat. In het oude Ginko-pand. ,,Onze doelgroep zit in het centrum en ik zou graag samenwerken met lokale ondernemers. Dat we bijvoorbeeld op vrijdag het weekend inluiden in de gym en de sporters daarna doorgaan naar H32 voor een drankje”, legt Tielman uit. Twaalf jaar lang deed ze ervaring op in verschillende branches op sportgebied. Ook bezocht ze clubs om inspiratie op te doen. ,,Dat vond ik in de gym van Arie Boomsma in Amsterdam en gymbox in Londen. Oss heeft misschien dan wel dat dorpsgevoel, maar je ziet het veranderen. Kijk maar naar zaken als Mencave en Esmyer.”

Goede voornemens
Geen apparaten en individueel aan de fitness, maar samen sporten met een personal trainer. Als het even kan draait er ook nog live een dj en waan je je in een echte club. ,,Het moet een beleving zijn. De workouts zijn voor iedereen toegankelijk, je hoeft geen gevorderde sporter te zijn om mee te doen”, verzekert Tielman. In haar hoofd bruist het van de ideeën om die beleving vorm te geven. Eind deze maand hoopt ze meer duidelijkheid te hebben. ,,Op 1 januari zou de gym open moeten zijn, want dat is het moment waarop mensen weer beginnen met goede voornemens.” Wordt vervolgd dus.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.