Volledig scherm
Medewerkers van de V&D richten de etalage in. © Tom de Louw/BD

'Kunst met een doel' in de etalage van V&D

Di 15 apr: Er kómt nog een paspop op de houten bank in de V&D-etalage te zitten, zeggen beide dames van de warenwinkel die het kunstmeubel net door de Molenstraat hebben gereden. "Vanmiddag is alles af."

door Tom de Louw

De bank - van karton en hout - is gemaakt door vmbo-leerlingen van Het Hooghuis in het pand aan Molenstraat 37. Voor een project met Museum Jan Cunen is het oude kantoor sinds een paar weken omgetoverd tot atelier.

Korstanje
"We wilden kunst maken met een doel", zegt projectleider Karin Schipper, educatiemedewerker bij het museum. "Met deze meubels doen we dat. Ze komen op verschillende plekken te staan. Nu bij de V&D, maar bijvoorbeeld ook bij de bieb, Muzelinck en Vivaan." Het project is gebaseerd op het werk van kunstenares Maartje Korstanje. De meubels die de scholieren maken, zouden zo in haar expositie mee kunnen. Ongeveer één keer per week, zegt Schipper, komt Korstanje zelf langs om de leerlingen te helpen.

Het is nog even spannend of het kunstmeubel de draai in de etalage naast de V&D-ingang kan maken, maar gelukkig, het gaat.

Tot en met volgende maand zit Museum Jan Cunen met het 'meubelproject' in de Molenstraat. "Zichtbaar, midden in de stad", aldus Schipper. Van de huurder mag het museum het pand daarna blijven gebruiken. Schipper: "Als het aan mij ligt doen we dat een keer of twee per jaar. In het voor- en najaar bijvoorbeeld. Het mooie is dat iedereen die van of naar de stad rijdt, ons hier ziet zitten."

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement