Volledig scherm
Op 24 en 25 september wordt de Krinkelsoos voor de laatste keer gebruikt. Als buurtmuseum.

Museumstukken van buurtbewoners in laatste weekend oude Krinkelsoos

Vr 29 jul: Het is bijna gedaan met de oude Krinkelsoos. Op 8 oktober opent nieuw ontmoetingscentrum De Meteoor. Het oude gebouw gaat tegen de vlakte maar dat gaat niet zonder een ‘bang’. Op 24 en 25 september is de ouderensoos nog één keer in gebruik als Buurtmuseum.

Door Rachelle Suppers

In samenwerking met de Muzelinck gaat kunstenaar Alex van der Heijden de hort op in de Krinkelhoek. Aanbellen en vragen of mensen iets tentoon willen stellen in het buurtmuseum. ,,Ik dacht: dat doe ik wel even. Maar je krijgt natuurlijk hele verhalen. Eén man had wel iets heel bijzonders, een schaakspel voor de vrede wat hij zelf gemaakt had”, vertelt Van der Heijden. Ook zijn er al foto’s die het Stadsarchief beschikbaar heeft gesteld.

Het is de bedoeling dat buurtbewoners zelf met ‘museumstukken’ komen. ,,Iets waar je aan gehecht bent en waar je een goed verhaal bij kunt vertellen”, licht Van der Heijden toe. ,,Hiermee is het museumstuk ook meteen een middel om tot een gesprek te komen in dat weekend.”

Meteoren
Om het gebouw een beetje op te leuken, schakelt graffitikunstenaar Bart de Ruijter wat mensen in om de soos te voorzien van meteoren in graffiti. Dit als link naar de nieuwe naam. ,,En één meteoor zagen we later uit het kunstwerk. Die komt in het nieuwe buurtcentrum te hangen.”

Na de 25ste van september gaat het gebouw plat. Op 8 oktober wordt ontmoetingscentrum De Meteoor geopend. Wie in het weekend van het buurtmuseum zijn eigen schilderij, meubelstuk, liefdesbrief of foto’s terug wil zien, kan contact zoeken met Alex van der Heijden via de mail.

Ga voor eerdere posts van Stadsgezicht Oss naar bd.nl/stadsgezichtoss.